tisdag 9 september 2014

...nya äventyr i Torrevieja..

..ja jag vet att många är avundsjuka på mig, må så vara men detta är något som vi planerat länge, kvinnan, barnen och jag.
Har traskat dagens första 10.000 steg, gjort mitt gymnastikpass och intagit frukost, nja det blev mer en liten brunch. En tunn skiva kalkon, lite stekta bönor, lök och äggröra med soja för att utjämna lite ha ha ha... Svimma inte en tunn skiva nybakat fullkornsbröd (inköpt hos bagaren 100 meter till vänster) och ett glas mjölk! Har absolut ingen vit månad eller sånt utan jag blev bara så förbannat sugen på lite mjölk. Måste hitta havregryn idag på Mercadona så jag får min gröt till frukost efter promenaden...god fet mjölk här nere.


Kvinnan, som alltid är smart hade fixat en skohylla ute i hallen när hon var nere nu i sommar. Här käkar jag frukost och det var perfekt. Här får även den röda Rappala kepsen och cykelhjälmen plats, hur fint som helst kolla bara. Sitter även här på kvällen och tittar på alla som promenerar förbi på väg ner till stradpromenaden eller hem från aftonens bravader. Svalt och skönt efter dagens varma strålar.
Det är en ständig trafik förbi vårt fönster och här kan man faktiskt sitta och bara kolla in folket. öppnar fönstret så kan jag tjingsa på en del av dem. De hoppar till av rena förskräckelsen då en gubbe tjoar till när de går förbi. Hur jävla kul helst. Sitter med min lilla översättare på telefonen och ställer olika frågor till dem. Idag stannade det upp en tant och farbror i min egen ålder och skrattade glatt. - Hoy la lluvia!  Idag börjar det regna! De svarade, jag vet inte vad men contrade med att jag inte förstod spanska. De vinkade och skrattade gott när de fortsatte nerför gatan. Förmodligen tyckte de att jag var en knäppgök. Tänk så rätt en del kan ha...

Mycket folk på piren varje morgon. Det är fortfarade ganska många turister kvar i stan. Detta märker man när man traskar ut på piren. En ständig ström av joggare, motionärer med mindre spring i benen typ mig själv och så vanliga människor. De som inte bryr sig om överhäng på fram eller basida utan bara lullar på. Gamla unga och mitt emellan folk.
Det här är en bra start på dagen och man får upp ångan lite extra. När jag var nere förra hösten så stormade det en hel del och det var spännande att beskåda havet när det var på riktigt dåligt humör.
Skall föreviga stormarna i höst, när det väl blåser till, eller jag kanske får vänta till i vår, vi få se.


Detta är inte riktgt min melodi, än så länge. Att bara sätta sig ner och läsa en tidning. För det första kan jag inte läsa tidningarna här nere, fattar ju inte ett smack och att sitta här med en bok, då får jag myror i brallan och alla bokstavskombinationer exploderar på en enda gång. Men håll med om att det känns mysigt och jag tror att gubben mår som en prins. Klockan hade inte blivit nio när jag tog bilden.

Nu har man siesta och drar snart igång med andra vändan vilket gör att folket här nere går in i andra andningen och livet ökar i både tempo och kraft. Håller på till fram på småtimmarna efter 24.00 och de sista strossar väl hem lagomt i pickalurven rut 02.30. Då har jag nog redan somnat skulle jag tro. Om inte så är det väldigt nära för jag blir lite extra trött av solen. Nu skall jag upp till Chris och dricka en liten öl och snacka norrländska.
Skall köpa havregryn, morrötter och lite andra grönsaker. Ni får ha det så gott så länge.
-Nos vemos esta noche!
pappa B
Skicka en kommentar