torsdag 26 mars 2015

Tack för att ni inte övergett mig trots lång frånvaro !


Det är lite skillnad på fjällen hemma i Lappland och bergsknallarna nere i Spanien. Men för all del Sierra Nevada är inte att leka med. Den här knoppen ligger på väg upp till Bodegas Cerdà i Hondòn de las Nieves. Vi gjorde en tripp dit Janne, Margot, hennes kompis Eva och jag i för förra
veckan.
Mandelblommorna börjar blomma över och den underbara doft som dessa blommor sprider går inte att beskriva den måste inandas på plats vid träden. Janne stannade på vägen upp till bodegan så jag fick ta några bilder och lukta på blommorna. Om jag lever och har hälsan skall jag försöka göra det nästa blomningstid nästa år igen. Helt fantastiskt. De luktar till och med godare än blommorna på mitt lilla citronträd och det säger inte lite.
Bodegas Cerdá är en mycket fin anläggning med både museum och restaurang i samma hus. Att man även kan köpa av det vin som produceras i närområdet är en självklarhet och vi lastade på oss ganska många liter innan det bar av hemåt igen. Gott som bara den och till en överenskommlig penning. Mycket folk inte minst Spaniensvenskarna kommer hit på besök då det inte ligger längre bort än en liten biltur från Torrevieja och närliggande orter. Ett muntert gäng fanns på plats när vi kom dit och en av cheferna var snabbt framme med en flaska nektar (17%) och bjöd Janne och mig på ett litet smakprov. Gott som guld. Vi nöjde oss med vinet vi köpt och for lyckliga ner för bergen igen. Hem mot våra små boningar i Torrevieja.

Ser ni mitt fåniga men belåtna flin när jag kommer rullande på en kärra med vinlast? Janne var snabbt framme med sin kamera och föreviga gubben. Det var en vacker dag som ni ser. Kortbyxor och litet linne på gubben och solen varm på en klarblå himmel. Vägen tillbaka gick genom ett märkligt landskap. Terrängen och bergen påminde om gamla vulkaner som stelnat och bildade djupa fåror längst bergsväggarna. Mycket märkligt och vackert på samma gång.                                                                                              


Vi skall ta en tur dit igen när Suz kommer ner i augusti, det har Janne lovat. Tror att hon skulle tycka om det hela. Det finns fortfarande kvar lite av det goda vinet så ni behöver inte vara oroliga. Fast med handen på hjärtat, det sjunker fort i dunkarna.
pappa BSkicka en kommentar