söndag 5 mars 2017

Stavbrott för Kalla, var fanns ledarna?

En morgon utanför ytterdörren på Calle Los Galgos 208

Det var Charlotte som skulle fixa en medalj till åt svenska folket. Hon åker ju inte för sig själv utan för oss alla andra som inte ens kan stå på ett par skidor men är experter på att veta hur man gör.
Men...det som absolut inte får hända det händer. Givetvis med en massa norska damer runt omkring. Charlottes stav går av just där sista backen börjar ca 4 km från mål och hon ligger med tätt bakom Björgen. Men var tusan fanns de svenska ledarna? Snackade de med käringen hemma i Sverige via mobilen, eller? Där på banan, på en av de mest utsatta punkterna och där rycken oftast sätts in där skall det fan i mig stå minst en ledare med stavar färdiga att lämnas ut. Nej då fler hundra meter längre bort fick hon sin stav och då hade tåget gått och spurten fram till linjen redan dragits upp. Charlotte blev sjua i mål....Har noll koll på hur de andra svanska tjejerna tog sig fram jag vet bara att unga Ebba Andersson slutade på en fin 17:e plats. Antar att både Haag och Nilsson i alla fall kom i mål.

Käringarna i Spanien kör som galningar!
Borta i El Limonar där jag bor där har vi två breda övergångfsställen då vi skall gå bort till vara restauranger och barer. Kraftig trafik dygnet runt och det är med livet som instas man kliver ut där ibland. Normalt sett är gångarna väl behandlade här nere betydligt bättre än i Sverige. Ser en bilist att man står vid övergångsstället och skall gå över, så stannar de flesta och låter en passera. Ungefär 70% gör det25% av dem är käringar, de stannar inte utan blåser bara på. Jag har vid ett flertal tillfällen varit väldigt nära att få 43.orna avklippta på ett övergångsställe, av en kärring med uppspärrade ögon, oftast med mobilen i handen eller vi örat och blicken fästad långt, långt fram i horrisonten. Vad som sker i deras närhet till höger och vänster de har de ingen aning om! Är ni ute i trafuken i Torrevieja, passa er för kärringarna!

Maten en klass för sig!
Att gå och handla i Torrevieja är ettv stort nöje, då menar jag givetvis till mataffärerna. Personligen tycker jag att allt är vättre men det finns bekanta som  inte tycker som jag, givetvis. Billigt, högsta kvalité och ett fantastiskt utbud. Hade tänkt att göra några små matstopp lite här och där om ni är intresserade av detta. Göra några små bar- och restaurangbesök. Testa av några av de viner som finns på hyllorna i bensinmacken, varuhusen och de små barerna och bodegorna, Kan det vara nåt?

Nu tänker jag snart krypa under lakanet.

"Arbete är nog bra men det tar bort så förbaskat mycket tid"
                                                                                    STRIX

Inga kommentarer: