fredag 3 mars 2017

Sverige och VM på skidor i Lahti - vilken pärs!

Silver-Stina satte ribban och hela Sverige och halva Spanien gick i vågor. Tant Charlotte fortsatte och den inplockade junioren Ebba Andersson hon klev fram och lade upp ribban en nivå till. Fru Jönsson eller frk Haag, skit samma hon visar´de också tigermod och blev femma på 10 km, ett av hennes bättre lopp i karriören (som börjar bli lång) Medalj i stafetten och tjejerna får godkänt. Sen tog det slut...
Nu har jag missat flera lopp och kommer att missa både 30 km och kanske jag hinner se herranas femmil och en glimt av Vasaloppet om jag har tur. Hade dock hellre sett damernas tremil än tvärtom.

Står lilla Ebba  pall i 3 mil?
Kommer Stina  Nilsson till start?
Blir det Ida Ingemarsdotter som kliver fram?
Skall Carlott kliva upp på pallen igen?

Vilka kommr överhuvudtaget till start?

I morgon vet vi och vill det sig väl kanske någon av våra tjejer tränga sig in emellan Norskorna och Parmakoski. Björgen vinner igen, inget snack om saken om hon inte åker hem och pysslar om knodden där hemma och låter någon av de yngre lagkamraterna få ta ett VMguld.

Herrarnas femmil då?
Kommer Johan Olsson till start?
Orkar Calle ända hem till mål?
Samma gäller för Marcus H, står han pall när Norge och den ena ryssen kopplar in turbon efter 42 km?
Jens Burman, påminner om en nordsvensk skogshäst, står han distansen ut?
Daniel R åker väl med och slutar som 22:a?

Det är banne mig inte lätt att förutspå utgånbgen av varken 30 km eller 50 km. Norges lagledning måste sitta i en guldfåtölj, som har hur många storfräsare som helst att välja mellan, både bland damerna och herrarna.


Storslaget men synd om Finland som trasslade till det för sig och gick på näsan i sista kurvan fram mot upploppet, tur för Sverige som fick bronsmedaljen. Blev förbannad på Calle H som inte åkte ända in över linjen utan började ta av sig stavarna innan linjen kom Det har varit riktigt bra om åkaren bakom, komer inte ihåg vem den var, hade fått skidspetsen före över  mållinjen. Slappt som fan och en sådan här manöver kan man göra om man åker ensam på upploppen, inte med ett koppel vinnarskallar i röven.

Ja

Inga kommentarer: