måndag 30 juni 2008

Godnatt och godmorgon!

Jaha, då han det bli en ny dag innan man kom under täcket. Så brukar det ju bli så gott som varje dag och det får man givetvis leva med. "Skogarnas Konung" är också vaken men han kan ju ta sig en extra lång tupplur då han är ledig från skolan. Kvinnan jobbar, pappa B likaså och "Prinsessan" skall på fritis. Kanske inte hela dagen men i alla fall ett par timmar. Det är som att brodera en vacker duk att få allt att stämma när den nya dagen skall börja. Oftas går det rätt skapligt, men visst blir det komplikationer ibland, det skall villigt erkännas.
Här kommer en annan bild från mitt barndoms paradis. Hur i all fridens namn det kunde vara detta? Jag har fuskat och inte gjort iordning bilden i PS, men det bjuder jag på.
Jean Lundqvist taxirörelse. Det var Jean som vid så många tillfällen räddade helgerna åt oss grabbar. Vi ville ut och dansa och var då tvugna att ta oss till Jokkmokk eller Gällivare. Jean ställde alltid upp och för en ringa pening fick man några timmar med lite "tryckare" på Folkan i Jokkmokk eller logen i Nunnisvara. Förenat med livsfara var det att åka till Hakkas, då kunde det sluta illa. Huset ovanför bilarna där växte jag upp.
Nu smyger jag mig ner under duntäcket för att ha ögonen ungefär på samma plats i morgonbitti. Sov så gott och dröm om mig.
pappa B

1 kommentar:

Anonym sa...

För att ha ögonen på samma plats...nu gav du mig en bra skratt!!!

Har nu startad min egen blogg...

www.cornelia.arkadia.blogspot.com

Thank you for the inspiration.

Ciao
Cornelia