torsdag 14 augusti 2008

Varmt som i en bastu, med humöret på topp...

Vilken personal! Alla är glada, servicemainded och har alltid tid att lyssna och hjälpa till. Jag har ju under mina år rest otroligt mycket, till flera olika världsdelar, mest i jobb, men även privat. Har bott både i slott och koja och det måste jag säga -Club Paradiso- slår det mesta. Inte lyxigt, men rejält. Rent och snyggt, fantastisk mat, fantastisk personal, fina pooler och ett otroligt vackert trädgårdslandskap inom området. Och "super-shower" varje kväll på utomhusteatern! Den här lilla damen på bilden hon finns med och steker ägg till frukost, bakar tunnt bröd på eftermiddagen och sköter förmodligen om sin man och sina barn på eftermiddagen. Fick inte kontakt med nätet igår så det blev inga krumelurer på bloggen i går. Men nu kommer de istället. I går morse åkte vi ner till "vår egen" strand och spenderade flera timmar där, Satt en bit ut i havet och lät vågorna svepa över en så skummet yrde. För första gången i mitt liv har jag haft fler än två stenar i badbrallorna. Så här ser stranden ut fläckvis. Full med ortroligt vackra stenar som havet spolar upp, där emellan en bit sand, skållhet under 43:orna.

Här är ett eldorado för en inköpare från Panduro. Ett par stora resväskor och det är bara att plocka upp skönheterna. "Skogarnas Konung" modade sig mer och mer för varje dag och nu surfar han lekande lätt på vågorna. Bägge trollen kräver svarta ögon, morrande och allvarsamma förmaningar för att det skall hänga med hem till hotellet.

Igår passade vi på att äta lunch nere vid havet och pappa B som älskar inlagd vitkål, och små illgröna pepparoni kom i sitt esse. "Prinsessan" som stoppar in det mesta vill väldigt gärna testa de illgröna. Kolla in vilken min hon fick. Det gick åt en cola extra, men skit samma. Vi har -All Inclusive- så vi kan intaga hur mycket vätska vi vill.


Området prunkar av blommor och blader!
För en botaniker är detta ett eldorado. Men för en ålderstigen norrlänning som inte kan mer än rosor, maskrosor och dessa förskräckliga begravningsblommor -nejlikor- så framstår den prakt här på Club Paradiso, som rena edens lustgård. Kvinnan hittar minst fem nya arter varje promenad ner till måltiderna. Kolla den här fantastiska hibiskus, gula, röda och vita, just name it!
Dagens fantastiska besök i grottan uppe i bergen, badlandet och apelsin- och bananplantagerna kommer i morgon. Hoppas att ni i alla fall har dryga 20 grader. Här har vi minst 40 i luften och 32 i vattnet. Skål och god natt från
pappa B
En liten palm från Järnepalm

Inga kommentarer: