tisdag 16 september 2008

Blod och ond bråd död sprutar ur pennan!


Hon är glad som en liten lärka, ögonen gnistrar som tomtebloss och hon skrattar gott när vi träffas. Det var första gången. Christina Larsson är Göteborgs senaste tillskott i raden av deckarförfattare. Hennes första bok -Den femte moseboken- har legat på diskarna i snart 2 år. Den har fått ett mycket fint mottagande och nu är det dags för den andra boken -Slask jobbet- att presenteras på den stundande bokmässan sista helgen i september.

Göteborgsmiljö, krininalkomisarien Ingrid Bergman och hennes team får nya problem, ännu större den här gången och jakten på massmörddaren är både förvirrande och stundom verkligt spännande, skall de lyckas gripa den skyldige? Idag är Christina författare på heltid. Självdiciplinerad knackar hon ner minst 1.500 ord per dag på den tredje boken som redan börjat ta form.

Bokmässan ja, dit skall jag och tankar, bilder och funderingar därifrån skall jag delge er här på bloggen. I fjol så mobilbloggade jag från mässan. Rätt kul faktiskt, men kvaliten på bilderna blev inte vad jag hoppas på så i år blir det originalblogg för min del


Appropå Svenska Mässan så fick jag en otrolig skopa ovett när denna bilden visades i hemmet för några år sedan. Kvinnan gick i taket och med pekfingret på min blålila näsa undrade hon om jag inte tänkte på henne och våra barn en endaste gång? -En vindpust och du hade varit borta, ett sånt här jobb till och du får inte gå ut, sa hon, vände på klacken och försvann ut ur köket.
Bilden tog jag när den nya "tvillingen" byggdes (Hotel Gothia) till en affärstidning uppe i Stockholm. OK, jag är ju tvungen att hålla med henne, ett litet felsteg och jag hade slutat mina dagar, förmodligen.
Numera visar jag inga hemska bilder här hemma, bara snygga brudar, soliga stränder och ljuvliga middagar. Man får inta vara dum för då kan man bli varuhuschef.
Puss och kram, nu kryper jag under täcket.
pappa B

Inga kommentarer: