fredag 24 oktober 2008

Hurra för alla grisar....

Jag menar naturligtvis de fyrbenta. Tänk om de inte fanns. Ingen rökt skinka på frukostmackan? Inga sega fläskkotletter, ingen fläskfilé och bruna bönor utan fläsk och löksås likaså. Och inga honungsgrillade kamben heller. Torkade grisknorrar som alla hundar älskar, de fanns inte heller. Och alla aladåber, syltor och inlagda grisfötter.
Vi har alltid fredagsmys. Idag var det bara "Skogarnas konung" och jag, tjejerna var på Scandinavium. Men..vadå. Visst blev det honungsmarinerade revben. "Skogarnas Konung" äter bara -Ribs on the rocks- inga tillbehör, möjligtvis ett eller annat chips, men detta sker mer sällan. Jag däremot piffar alltid till det. Idag hade jag skurna salladsärtor på en liten ros av babyspenat och några strimlor torkad tomat. Över detta några droppar sesamolja för att sätta lite sprätt på spenaten och ärtorna. Drack faktiskt en loka citron till detta. Vi stoppade in en otittad VHS i en av spelarna. Nytt Blod, låter förskräckligt men den var rätt OK. Slösade lite hemvärnsammunition och några liter ketchup sen var sagan all.
Nu har jag slagit upp en rejäl wirre. En 12-årig Singleton, en gentleman. Single Malt Scotch Whisky of Dufftown. Den sjunker in i själen med en ljuvlig knorr mot slutet.
Mys och krama varandra och tyck om er själv lite extra mycket ikväll. Skål!
Pappa B

PS "Skogarnas Konung" dricker syndig läsk med massor av färgämnen och socker.

Inga kommentarer: