söndag 14 december 2008

Blir det månne nya segrar idag?


Raketen Emil Jönssons tur att klättra högst upp på prispallen och Lina Andersson också? Längdåkningens sprint är viktig sett ur flera synvinklar. Den kan ge goda bonuspoäng inför Tour de Ski som drar igång den 27 december, tror jag det var. Att Charlotte Kalla kan göra det igen ser jag som en omöjlighet, men hon kommer nog inte att ge sig i första taget. Finskan Saarinen och veteranen Marit Björgen lär bli vassaste konkurrenterna om slutsegern högt uppe i slalombacken.
Däremot sätter jag gärna två guldtior på Anders Södergren i herrklassen. Och kommer gårdagens riktiga skräll att ställa upp så tror jag att han kommer högt upp i resultatlistan. En norrman vinner, vem är svårt att säga för de har minst fem vinnarskallar att ställa upp med.

Hög höjd och mycket snö!
För den skidintresserade så är skidåkningscirkusen beroende av väder och vind. Tur att det fanns snö uppe i Gällivare när första världscupstävlingen skulle genomföras. Annars kan både Norge, Finland och Sverige ibland ha problem med snötillgången så här veckorna före jul. Fram i slutat av januari och februari är det inga problem men då är det för kallt istället. Det är lite kringel krangel för att undvika krångel faktiskt. Just nu tävlar man i Davos och Hochfilzen och den alpina cirkusen störtar sig utför i Val-d´Isére och Molina.
Jultomtar finns det i alla fall överallt. Här har vi två stycken som bjöd på sockervadd nere i italienska Bolsano. Jag var där och fotograferade damernas Europamästerskap i handboll för några år sedan. Snöklädda fjälltoppar och barmark nedanför, en rolig konstrast, dagarna för jul.
Nu bänkar sig pappa B framför dumburken för att från ringside heja fram våra svenska damer och herrar i skidspåren både med och utan bössa på ryggen.
pappa B

1 kommentar:

Anonym sa...

Svar:
hehe
Visst får du beställa en tomtecupcake om du vill... skicka ett mail isåfall. :o)
/Eva