tisdag 27 januari 2009

Oj oj..är ni vinälskare, missa inte det här!

Här är Bertil, egen entreprenör från Sävedalen, medlem i klubben sedan 4 år tillbaka
(frugan blev medlem och Bertil hänger med) tillsammans med
Camilla Håkansson, försäljningschef på Australian Wineclub.

Som jag öppnade dagen tänker jag också sluta den. Vinprovning hade prioritet A denna dag. Australian Wineclub hade provning på restaurang Pallas mitt i Göteborg. Det här är klubben som startades av en Australiensk vinälskare, en riktig finsmakare som fastnade i kärlekens garn och hamnade med sin svenska fru i Stockholm. Långt från de gröna kullarna täckta med vinrankor under Australiens glödande sol upp till kalla nord och ett grått Stockholm (baksidan av vårt land) till ett land där innevånarna bara sett vinrankor på bild.
Med ett brinnande intresse startade han en liten vinklubb som ganska snart växte och det blev dags att öppna upp i större skala. Han ökade ut sina kontakter hemma i Australien med fler små producenter. Idag har denna klubb växt och kan räkna in 27.001 medlemmar (blev den 001 själv). Dessa finns över hela landet och idén bygger på att man får hem sin vinlåda direkt utanför dörren. Kvalitétsvin till en överenskomlig penning. Idag får man viner från hela världen, både vita och röda. Variationerna på de olika lådorna är gjorda för att passa alla typer av kunder. Man kan även prenumerera på en låda som kommer hem, 4 eller 6 gånger per år. -Vi vill att våra medlemmar skall ha förmånen att alltid ha ett kvalitétsvin hemma, därför startade vi detta med prenumeration. Som kund lämnar du över ansvaret till våra två duktiga sommelier som ser till att plocka hem de olika pärlorna från små vingårdar över hela världen, säger Camilla Håkansson, försäljningschef på företaget.. Här får du viner som inte går att få på vårt monopol, små läckerheter i både vitt och rött. Är ingen vitvins-Nisse utan föredrar en liten tyngre röd variant men denna afton hittade jag två riktiga vita pärlor. En Chardonnay, Wattle Creek som var som en kyss i månskenet (även med frugan som motpartner) och så en Riesling från Tasmanien, som gav en doft som stannade kvar länge i näbben och med en fantastisk känsla av ren jord och syrliga bär i smaken. Detta var ingen söt blaskig variant som man drabbas av lite då och då. Ett riktigt klipp till verandan eller akterdäck i sommar.
Nu alla mina vinälskande vänner loggar ni in er på den här sidan. http://www.australianwineclub.se/. Gå med som medlem, bli prenumerant på en fantastisk låda kvalitétvin och ni behöver aldrig mer grubbla över vad ni skall servera till köttet, fisken, skaldjuren eller ostbrickan när svärmor kommer på besök.
Vi syns under morgondagen.
PS: Här målas det så att ögonen snurrar runt i skallen, vackert blir det och jag lovar att när den första lådan vin dyker upp så bjuder jag min lilla kvinna på en riktigt god middag med ett gott rött vin till.
Natti natti

pappa B

Inga kommentarer: