lördag 21 februari 2009

Alla åkare i truppen verkar kalla!?

Just det. Den svenska landslagstruppen i längdåkning måste sätta sig kring det runda bordet och ta sig en gruppfundering över varför de är på plats vid VM i Tjeckien. Väderförhållanden som man varit med om flera gånger förr. Då väljer man fel skidor och dessutom låter man alla fyra åkare köra med samma typ av vallning/belag. Idioti och miss både från ledare, vallaexperterna och inte minst åkarna själva. Just nu liknar den svenska truppen en ruin (se bilden nedan) Johan Olsson och sprintkillarna kan stanna kvar och köra de individuella lopp som finns kvar. Övriga deltagare kan förses med flaggor och stå runt banan och vifta fram Johan och sprintlandslaget.

Skidskyttarna aningen bättre, men..
Jag säger som fikusen Tony i Let´s dance, Men.... Har Jörgen Brink skickats hem, eller är han inte alls med? I och för sig, så skjuter han också så illa att det kan kvitta. Var finns de svenska juniorerna, småkillarna som länder som Tyskland med flera ställer upp på statlinjen med? Här skaver man på med Hr Nilsson som beviserligen ALDRIG skjutit riktigt bra? Hur f-n tänker man i ledningen? Bättre en junior på en sista plats än en fjant som bara är med som utfyllnad. David Ekholm har gått en krokig väg fram till målet. Plötsligt vaknade han till och lät poletten trilla ner, nu vet han vad som skall göras på skjutvallen. Återstår att haka på fästemön väl hemma i Jämtland och börja träna skidåkning. Då får vi en ny duktig startman i stafetten och en mer komplett allroundåkare.
Kolla frk Domeij, nu kan hon plötsligt skjuta riktigt bra. Det har givetvis ledningen också upptäckt, men man har glömt bort att tala om att det måste gå fortare, tre gånger fortare för ingen i hela världseliten har råd att missa nästan en minut på vallen bara för att man inte vågar ösa på. Ofta så bommar hon ändå!
I morgon smäller det igen. ACO-Z tar sitt första guld, Jonsson blir tre sekunden efter Tora Berger Norge i damernas masstart. I herrstafetten kommer Sverige på 6 plats och herrarna i svensk TV tycker att det är fantastsikt även om vi siktat på medalj. Att bli sexa i en VM-stafett är skit om man inte representerar Brasilien, Nya Zeeland eller Danmark. Punkt och slut.
PS: Ser ni svalan längst upp till höger i bilden? Det är en fri lycklig rackare, precis som pappa B
pappa B
Skicka en kommentar