lördag 21 februari 2009

Lägesrapport från Ullared!


Tidig morgon, kvinnan och "Prinsessan" skulle ge sig iväg till Ullared. Vi bugade djupt, "Skogarnas Konung" och jag och satte oss tillrätta med smörgårar och te i skinnsoffan för att åka lite skidor, med och utan bössa på ryggen.
Våra damer gled iväg med saliga flin i nian....
Rapport 1 kom efter en dryg timme: -Vi är framme, men vi får parkera långt uppe i skogen, det var hemskt vad mycket folk det var. (Detta är ingen ovanlighet då det gäller Ullared) Oväsnandet förkunnade att "Prinsessan" var pinkenödig och detta innebär kris av högsta prioritet. Vi lade på.

Skidåkningen och smörgåsätandet fortsatte då lägersrapport 2 anlände; -Vi har grejat skobytet men det fanns inga bra vinterskor här så vi går till nästa affär. Allt är bra med oss, puss och kram. Vi lade på.

Påtår på te och upploppet kvar i skodskyttet då kommer lägesraport 3. Det lät så här; Hade inte tänkt köpa något extra mer an bla, bla, bla....osv. Fast nu finns det faktiskt en hel del bra tröjor till trollen. Um..sa jag som just såg ryskan glida över mållinjen som segrarinna. Vi lade på.

Ovanligt lång tid innan nästa telefonsamtal kom. Då lät det så här; Hej gubben jag behöver tröst och support, kanske en stor konjak när jag kommer hem. Allt är bra men pengarna är slut. Um..lång väntan i luren. -Vi har stoppat i oss lite skrotmat för man blir hungrig av att springa runt här. Um....Vi börjar köra hemåt nu. Lång väntan igen. Hinner du fixa middag? (Det vet hon att jag alltid gör men nu var det ekonomisk kris på G och då finns det mycket att prata om, även det som är självklart.
-Vi fixar det när ni kommer hem. Kör försiktigt, jag slår upp en konjak och så går vi till affären. Kör försiktigt jag älskar dig!

Nu kommer de i trappan med kassar både högt och lågt. "Skogarnas Konung" har tagit spårvagnen till Wisard Game på Hisingen. Skulle spela match med sina Warhammer 40K.
Bäst att sätta på sig lite rejäla kläder. ICA väntar och konjaken är uppslagen. Vi syns
pappa B
Skicka en kommentar