tisdag 24 februari 2009

Är bananerna fina idag?


Har tagit kontakt med Sv. Banankompaniet, Ursvenska bananer AB , Norska Guleböjsförbundet och en persisk matthandlare som även importerar persiska minibananer, ej att förväxla med små gröna gurkor. Bananodlarnas riksförbund kommer att ställa upp med prover under ett helt år och även ta hand om Stella Sweden och bjuda henne på ett års utbildning i konsten att äta och hantera en banan. Utbildningen sker endast på helger bara för att Stella inte skall behöva ta ledigt från andra viktiga åtaganden.


Samtidigt håller den ständige sekreteraren Ulvstrumpa på att sammansätta kurslitteratur avseende bananens framfart i den nya världen. En mycket intressant information som Stella kommer att ha väldig nytta av under resten av sin livstid. Huruvida bilder kommer att medfölja, vet jag icke, men en uppblåsbar banan (kan med fördel användas vid bad i hav eller större insjö, eller som gruppkudde vid olika former av camping. Detta är en mod. XL) kommer att medfölja det tredje kursbrevet.

Nu kommer pappa B att kontakta övriga i styrelsen för att undersöka huruvida mina kära kamrater har sett andra utvägar för att få lilla Stella Sweden att börja uppskatta denna förnäma frukt, böna, rot på ett för fruktens, bönans, rotens förtjänst.


fotnot: Om svenska armen hade tagit tillvara alla bananskal och använt dem utlagda vid fiendelinjen hade inte så många fiender kommit över gränsen utan snubblar och skadat både sig själva och sina vapen. Detta utan ett enda skott hade behövt avlossas.

pappa B

7 kommentarer:

stella sweden sa...

Hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

stella sweden sa...

Ett gott skratt förlänger ju livet så tacktacktack!

stella sweden sa...

..å andra sidan så måste jag informera om (nu när skrattet tonat ner sig lite men ännu värmer gott i magen till skillnad från bananer som endast får den att vända sig ut U in) att det är en ÖRT!

stella sweden sa...

..å tredje sidan så tänker jag bli intolerant mot bananer!

Anonym sa...

Intolerant? HAr du hört den där om Rödluvan? Im ett halvår älskar du bananer mer än någonsin.
pappa B

stella sweden sa...

Rödluvan U vargen är min andra favoritsaga...number one är Bambi på hal is!

Le Loup sa...

Härligt att höra alla saker du vidtagit! :)
Jag river som en yster grävling efter kursmaterial, och jag är tvärsäker på varenda bananmotståndare kommer att vara omvänd tillsommaren 2009. Jag förutspår en ny boom för bananen och ser framför mig hur varje hav, varje insjö och pool kommer att vara befolkad av uppblåsbara bananer. Jag vet inte om jag missminner mig men visst finns det en sång som heter Banana boat song eller något liknande? Kanske vi kunde sjunga in den och ha som bananational sång?