fredag 20 februari 2009

Saab går på knäna, skall bandet i Trollhättan tystna?

Ja det ser faktiskt så ut. Ingen vill hjälpa till och jag antar att GM har spelat ut sina sista kort och bara sitter med två jokrar i rockärmen.
1.Lugga svenska staten (oss) på ytterligare miljarder.
2.Lägga ner hela rasket och få bort en konkurrent ur segmentet.
Lyssnade på Mona Sahlin på TV i går kväll. Hon hade faktiskt en sund inställning i Saab affären. Tag över och rädda kvar företaget i Trollhättan, även om det bara blir ett skal kvar. Det kommer att bli betydligt dyrare om alla arbetarna plötsligt blir arbetslösa. Omstrukturera företaget, vad kan man syssla med. Skall man fortsätta bygga bilar eller skall det in en annan verksamhet som renderar i att jobben kan vara kvar, ett nytt friskt företag bildas. Här fick Sahlinskan poäng av mig, faktiskt.
Efter allt tuggande i och med bilindustrin så övergår vi till att visa en bild på Maud Olofssons kusin nere i Djerba, Tunisien. Den här munnen rör på sig i ett utan att frambringa ett enda vettigt ljud.
En mångmiljonär har fått ännu fler miljoner. Primadonnan Birgit Nilsson, en inte helt okänd näkergal från den skånska slätten hade under sin livstid skapat ett pris "Birgit Nilsson priset". Detta omfattade en pengagåva på 1 miljoner dollar? Nu har det första delats ut till Signore Domingo. Här kunde tjockisen delat ut 5 priser till unga svenska sångare/dansare i stället för att fylla på bankkonot hos en redan etablerad mångmiljonär. Snacka om att klia ryggar även om man ligger på kistbotten.
Vi synes under dagen
pappa B
Skicka en kommentar