fredag 20 februari 2009

Saab går på knäna, skall bandet i Trollhättan tystna?

Ja det ser faktiskt så ut. Ingen vill hjälpa till och jag antar att GM har spelat ut sina sista kort och bara sitter med två jokrar i rockärmen.
1.Lugga svenska staten (oss) på ytterligare miljarder.
2.Lägga ner hela rasket och få bort en konkurrent ur segmentet.
Lyssnade på Mona Sahlin på TV i går kväll. Hon hade faktiskt en sund inställning i Saab affären. Tag över och rädda kvar företaget i Trollhättan, även om det bara blir ett skal kvar. Det kommer att bli betydligt dyrare om alla arbetarna plötsligt blir arbetslösa. Omstrukturera företaget, vad kan man syssla med. Skall man fortsätta bygga bilar eller skall det in en annan verksamhet som renderar i att jobben kan vara kvar, ett nytt friskt företag bildas. Här fick Sahlinskan poäng av mig, faktiskt.
Efter allt tuggande i och med bilindustrin så övergår vi till att visa en bild på Maud Olofssons kusin nere i Djerba, Tunisien. Den här munnen rör på sig i ett utan att frambringa ett enda vettigt ljud.
En mångmiljonär har fått ännu fler miljoner. Primadonnan Birgit Nilsson, en inte helt okänd näkergal från den skånska slätten hade under sin livstid skapat ett pris "Birgit Nilsson priset". Detta omfattade en pengagåva på 1 miljoner dollar? Nu har det första delats ut till Signore Domingo. Här kunde tjockisen delat ut 5 priser till unga svenska sångare/dansare i stället för att fylla på bankkonot hos en redan etablerad mångmiljonär. Snacka om att klia ryggar även om man ligger på kistbotten.
Vi synes under dagen
pappa B

5 kommentarer:

Anonym sa...

Pappa B
Porjus.. det är där du är född eller hur.. och dom har ett kraftverk där om jag har hört rätt och en stor damm, och förresten hade inte du en liten same vän (kommer inte ihåg hans namn)som var inneboend i din ungdom (fot mot fot).
Nä du kommer inte att få reda på om jag varit där, "maybe maybe not" you will never know (engelska)

Skulle kunna berätta en hel del mer men det kommer en annan dag, kommer att resa bort några dagar så vi får se om det blir några mer inlägg i vår gissa vem tävling under tiden
"Gissa vem"

Anonym sa...

Som att Frimurarpacket som äger fabrikerna och bankerna bryr sig om vi inte har jobb.

Hela deras plan är ju och skuldsätta oss så dom kan skicka oss i krig för mera olja.

Fuck them och den korkade befolkningen.

Anonym sa...

"Gissa vem" jasså du. Du fegar ut och vågar inte svara på min fråga. Jodå visst bodde det både en smaekille och ensametjej hemma hos oss under skoltiden. Och nu vet jag att det är Thomas Åberg den luriga fd. hundkapparen som är "Gissa vem". Kul att du är inne och spökar hos mig. Ha det så fint i Gent, eller är det till Trollhättan du skall fara? Sexsemester, eller hi, hi

Mike tyvärr, så är det. Bara de rika gubbarnas läder är fyllda, sen skiter man i mannen på golvet. Eller rättare sagt på honom/henne.

Anonym sa...

Pappa B
Hoppas du är helt säker eller vågar du slå vad om en öl på att det är den där hundkapparen...
Man skall inte slänga iväg ett slängskott det borde du om någon veta som gammal skidskytt. Du skall veta att Apan på axeln finns kvar ännu.
"Gissa vem" lever ännu.

Anonym sa...

En öl borde man kunna ta, det grejar vi nog. Det får bli en Kvack i träställning nere på Het Amsterdammertje på Odinsgatan, eller?