måndag 30 mars 2009

Appropå svagt kaffe...

Läste ett inlägg av "stort och smått" där hon startar morgonen med svagt kaffe och förfasar sig över detta. Stackars lilla kvinna, jag förstår henne till 100%.
När jag hälsar på hemma i byn där jag staplae fram som liten knodd så blir jag inbjuden i nästan alla hus (där det fortfarande bor riktiga Porjusbor) och i 9 av 10 så bjuder man på ljusbrunt, nästan grått kok-kaffe. De flesta koppar är kokta på sumpen för sjunde gången. Detta får ögonen att rulla i skallen magen att klaga och ett par minuter efter första koppen sitter man garanterat på toaletten och en tarmrensning bättre än alla fastekurer i världen ger pluspoäng till bantningen.
Totalt utpumpad (utskiten)staplar man ut och säger att deras nya toalett och badrum verkligen har blivit fint. -Ä fan, du tål int riktigt kaffe din mes, får man till svar. Nu har jag det så väl förspänt att några av mina riktiga vänner där uppe i norr de kan både brygga och koka riktigt kaffe. Ett starkt och nykokt kaffe smakar fantastiskt, gärna med ett par bitar renost i den första koppen och en skvätt renat i den andra. I den tredje koppen skiter man både i kaffet och osten och tar bara renat....

Dessvärre kan jag inte starta dagen med kaffe. Det tog faktiskt 30 år innan jag började gilla kaffe överhuvudtaget. Te måste det vara med en bit socker i. Starkt te, gärna bryggt i kanna. Har faktiskt några stående inbjudningar till en del televerantörer som jag dessvärre inte hunnit utnyttja till dags dato. Det kanske man skulle göra nu när solen börjar skina och man kan ta "vitlöksexpressen" ner till stan. Måste tänka på detta i veckan. Tunisien är ett bra teland. Deras mint- och andra starka tesorter tilltalar pappa B extra mycket.
Nu åker jag ner till stan.
pappa B

5 kommentarer:

R i Prag sa...

Här nere i Prag så dricks det kaffe med rom och precis som i uppe norr så skippar man kaffet när den tredje koppen hälls upp... eller var det den andra koppen...hmmm...ibland så dricks det faktiskt kaffe med rom.

:-)

Anonym sa...

Japp Kaffe kask uppe i Norr...oftast kaffe och hembränt...Hembränt med kaffe för en del hahaha

Kaffe är gott på morgonen dock...jobbigt att börja dagen utan! Om det inte vore för alla dessa beroenden i mitt liv!!!

Pappa B sa...

R i Prag...där över blir bara bättre och bättre *s*

weirdo din lilla skojare, du har väl inga beroende? Skulle vara ett då *s*

pinglan sa...

Vi har en exakt sån tekanna som maken kokar arabiskt te i, och proppar ner både nötter och mynta i. Detta te tilltalar inte pinglan. Men till sommaren när myntan växer i rabatten får du komma förbi på en kopp, vettja!:)

Pappa B sa...

pinglan...jag noterar detta inne i knoppen och ser fram emot koppen
kram