fredag 20 mars 2009

Heja Magnus, nu vinner du hela skiten! Du är folkets man.

En fantastisk prestation. Visst är väl Morgan och Helena duktiga, men ju mer det här programmet led, ju mer besser blev Morgan. När han sen jollrade med sin lilla son tyckte jag att det nästan luktade illa (TV-upplägget alltså). Magnus besök med armbrytning mot mamma och festen med storebrorsan Bagge hade inte heller behövts visas upp. Nåväl, svenska folket sade sitt ("Prinsessan", "Skogarnas Konung" och pappa B röstade på Magnus sex gånger). Sett på sikt så är det ju så att Magnus utvecklats mest. Från stelbent kraftkarl till riktigt duktig dansare. Varför fick inte Magnus och Annika bugga? Det var ju deras bästa dans? Blir nog tvungen att titta även nästa helg. Och ringa av bara den! Ett av TUR-mässans signum, maten! Överallt bjuds det på än det ena än det andra. Snittar både högt och lågt. Öl, vin och mineralvatten, finns det också gott om. Så var det dags för fackfolket att lämna arenan. I morgon får alla andra komma in och dyka ner i högen av resor till när och fjärran. Jag lovar det finns mycket roligt att beskåda. Detta är en äkta dalslands cowboy. Kjell J, mannen som får ordning på både ligister och företagsledare genom tuffa äventyr och hårda nypor. Åk upp till Dalslands Aktiviteter om ni har vägarna förbi och be att få ta en titt på de olika hinderbanorna. Det smakar skit i munnen och svetten rinner bara genom att titta.
Scandline öppnar wiskeyavdelning nere i Puttgarden och ett gäng fick lov att provsmaka deras egen specialimporterade wiskey. Bruichladdich Master Blender Jim McEwan har valt ut ett exklusivt fat wiskey enbart till Scandlines. Den kallas "Scandline 1990".
Grunden är en traditionell lätt rökig Bruichladdis Islay Single Malt som lagrats i 17år på Bourbon fat. Den har avrundats på "Callejo" vinfat. detta spanska vin kommer från Riberto Del Duoro regionen, tillverkat av Tempranillodruvan, Om detta kommer att bli en samlarwirre, det återstår att se. Spännande är det i alla fall och smaken var av hög klass. Lätt rökig och verklig lång eftersmak. Priset för wiskeyn som endast går att köpa i Border Shop ligger på 600 DKK för 70 cl styrkan ligger på 46%.
Jag tänker banne mig köpa en flasta till hyllan och en till förvaring. De presenterade också en ren single malt, Glenmorangle Lasanta. Mild, lite söt i smaken och efter en stund i munnen kunde man ana doften av apelsin/sherry och aningen choklad. Märkligt. Priset 276 DKK för 100 cl 46%-ig klasswiskey (pris på land i Danmark 564 DKK) är helt fantastiskt. Plåtmannen och hans kompisar fanns på plats och jag blir lika impad varje gång jag ser en sådan här levande-död-skulptur. Roligast är när någon närsynt gubbe eller gumma går för nära och stayn spritter till. Tror att det är väldigt många som släppt en skvätt i brallan ibland. Mindre besökare kändes det som, fast bättre kvalitét. Många fina utbud och den som är ute i god tid med sin semesterplanering kommer utan tvekan att kunna göra riktigt bra klipp.
Natti, natti.
pappa B

PS:
Första eftermiddagen 5.561 steg
Andra dagen 16.812 steg
Idag 8.993 steg
Inta så illa pinkat av en gammal trähäst, eller?
Skicka en kommentar