tisdag 7 april 2009

Bruna bönor och inburade spårvagnsförare...

...det är livet i Göteborg just nu. Först tar vi alla vackra bruna bönor som vimsar omkring i staden. Sedan tar vi alla inburade spårvagnschaffisar och till slut Hammarkullen. Det är prefixet för Angered, denna underbara stadsdel dryga milen norr om Göteborg. Med "vitlöksexpressen tar det 20 minuter in till Centralen(mitt i stan) Är du semesteråkare så pröjsar du 20 kronor och fortsätter ända långt ut i skärgården, på samma biljett. Dricker du ölen snabbt, eller slaskar i dig glassen inom en timme, så kan du åka tillbaka in till stan, på samma biljett. Detta är oslagbart i hela världen!
Runt Angered växer det vitsippor, ni skall få se i slutet av veckan, jag tror att de dyker upp då. Vänta bara? Lärjeån, lika grumlig som en pisseränna på en offentlig toalett är fiskrik trots utseendet och storleken på ån. Mellan Angered och Centrum passerar du Storås (där tillverkas alla onyttiga men goda chips och ostbågar på Estrella, borde ha betalt för detta *s*)

Sedan blir det Hammarkullen. Festival, filmskapare, breakdansare i världsklass och Västra Götalands längsta rulltrappa (bara det är en turistattraktion för dem i norrland som aldrig sett en rulltrappa) sen stannar vi i Hjällbo (förhoppningsvis) med ett rätt så aktivt centrum där frukten dominerar och landets minsta Handelsbanks kontor finns (kan bero på att jag har konto där) Gamlestaden nästa där spåren delar på sig och man kan byta vagn om man plötsligt får för sig att åka till Kortedala (det får man aldrig) och så är man plötsligt framme vid centralstationen.
Resan är slut om inte kontrollanterna har stigit ombord och du missat att lösa och stämpla din biljett. Då grävs obönhörligen ett stort djupt hål i din semesterkassa. Rätt åt dig för man skall inte skita ner sig för en Mårbackadollar, eller hur?
pappa B

"Motgång gör en man vis men inte rik"
Skicka en kommentar