söndag 5 april 2009

Dimmigt än så länge...


Det tar lika lång tid idag för solen att visa sig, om den gör det alls, vill säga. Fotbollsderby mellan ÖIS och GAIS på den nybyggda aenan Nya Gamla Ullevi (urlöjligt namn, som kostat skattebetalarna onödigt stora pengar. Jag hoppas att ÖIS vinner men tror att GAIS gör det. Demokratiskt eller hur?
Gårdagens korta men intensiva tur ner till stan bjöd ju på vackert väder, skapligt mycket folk och tryck på uteserveringarna.
Hade små funderingar på att ta er tur dit ner igen, men med det här dimmiga vädret så struntar vi nog i det. Har ju en del kvar att göra här hemma också, innan kvinnan och "Prinsessan" återvänder. Det är bara så förbaskat segt att börja.
Skall slå en signal till min blåblodige vän, greven Vilgor von Axelklaff och höra om någonting nytt inträffat på hans gods uppe i Hälsingland. Antagligen har det gjort det för det snurrar alltid runt den gubben. På ett eller annat vis.
Ni skulle ha varit med när han fick "paltsvimma" uppe i Älvsbyn. Vi besökte Polarbröd och då passade vi på att titta in i deras gamla muséum. Där bjöd mamma Nilsson och hennes bedårande dotter oss på Älvsbypalt (kusin till Pitepalten, eller tvärtom) Greven lade sin rutiga keps på en stol inne i muséet, placerade sin silverkrycka vid sidan om bordet och dök ner på palten. Efter den tredje lutade han sig tillbaka och föll i dvala. Där satt greve Vilgot von Axelklaff med sitt av väder och vind, pinade ansikte hängandes mot bröstet, som på en duvunge. Rätt som det var kvicknade han till och fortsatte att äta som om ingenting hänt. -Kära vänner, har ni inte sett en greve äta palt tidigare, sa han och laddade upp med en palt till.
När vi gick ut sa den vackra dottern till mig; -Såg du att gubben fick "paltsvimma" och så skrattade vi gott....
pappa B

"Man skall inte breda smör på fläsket"
Skicka en kommentar