torsdag 9 april 2009

Falsk marknadsföring? Och rena skitprogrammet

Idag tänkte vi köpa varsin cykel åt trollen. De har vuxit ur sina gamla och behöver varsin ny. Dagen till ära fanns det annons från Cykelringen som talade om att man hade 60%, 40% och 20% rabatt på utgående modeller. Som det ofta brukar vara, speciellt SIBA kör med detta slag under bältet. Fabian den bortrövade har inte mycket skruppler i kroppen då det gäller att tjäna pengar. Räknade inte med att affären skulle digna av fjolårets modeller, man jag trodde nog att det skulle finnas en!
Nu råkar jag ha sett Cykelringens dans på smal lina tidigare då de förskte sälja cyklar i en källare här i Angered. Detta slutade med att man fick rea ut dem, men inte heller lyckades med detta och affären som släppte in dem i sinaa lokaler gick i konkurs
-Jaaa, dessvärre har vi inga cyklar med rabatt kvar sa försäljaren när vi kom in i affären ute på Backaplan. -Jag förstod detta sa jag och var på vippen att fortsätta med betydligt varmare ord. Istället log jag, (så vänligt jag kunde utan att grina som en hungrig tiger) Försäljaren log INTE tillbaka.

Denna annonsbluff rann fort av oss hela gänget och vi fixade middag och bänkade oss framför TV:n för att se -Hjälp jag är med i en Japansk TV-show - Maka till dynga har jag aldrig sett på TV sedan första programmet knäpptes igång i slutet av 50-talet uppe i Porjus. Till och med "myrornas krig" gav mig bättre behållning än detta dravvel. Och stackars lilla Tore som skadade sig när han hoppade in i väggen. Helleduttane mig, vilket stolpskott. Vad fan hade han där att göra?

Nu sitter jag vid bloggen en stund, det är bättre än mycket annat. Trevliga polare finns det här också så ensam blir man inte i första taget. Har förlorat läsare efter mitt utbrott tidigare där jag anser att alla bovar skall skickas hem. Det hade jag räknat med så jag sörjer inte speciellt mycket över detta, även om det verkar ha varit någon jag gillar.
pappa B

"Ärlighet varar längst"

BOJKOTTAR HÄRMED CYKELRINGEN OCH DERAS BLUFFKAMPANJER!

5 kommentarer:

felicia sa...

haha hur menar du då? :)
detsamma!

lurigopalia sa...

Tack för dinna kommentarer. Undrar vart man ska skicka Svartenbrandt? Mer misslyckad rånare får man leta efter.Jag blir förbaskad på sådanna där pr-kupper som den med cyklarna. Här i Italien är det dock endå värre det verkar inte finnas gränser för vad de får lova i reklam och annonser.Tex. så skriver ett företag att chips är nyttigt det kommer ju av en rotfrukt potatis.Andra saluför mjölkchoklad som nyttigt det är ju mjölk i..

Pappa B sa...

felicia du ligger ett snäpp före mig i topplistan ju. Jäklar i den!

Italien har väl inte samma regelverk som oss i Sverige. de har nog lite luddigare regler för vad man får och inte får. Presidenten har väl inte alltid rent under naglarna?
kram

Storarvid sa...

Jag håller fullständigt med dig. PÅ TV, vaddå japansk TV show VILKET SKRÄÄÄP är det detta man betalar TV liscens för.
Och angående cykelringen..
Här i Linköping gick de i konkurs för länge sedan och ingen saknar dem.
Och om du förlorat läsare, så har du åtminstonne fått en ny.
Du är med i min blogg lista nu..

Unknown sa...

Here I am, mission complete..:)