torsdag 9 april 2009

Idag är det premiär på Hansa-Park..

Vi hade en fantastisk tur nere i Tyskland 2007. HAnsa-Park och Hagenbecks Zoo blev en riktig hit för pappa B med familj. Troillen var saliga i en hel vecka och kvittrade som glada lkanariefåglar hela tiden. dessutom var de sams. Här stoppade "Prinsessan in huvudet i en dykarhjälm och "Skoganas konung lkete utbrytarkung på parken.
Idag öppnar Hansa Park för säsongen och då presenterar man även världsnyheten, berg-och dalbanan "Fluch von Novgorod" ("förbannelsen från Novgorod") som kommer att stå klar någon gång under april. Denna unika berg- och dalbana är ett teknologiskt vidunder som kombinerar ny teknik med nya upplevelser. Bland annat har den den brantaste lutningen i världen i totalt mörker (97 grader). Lägg därtill "launchcoaster" skjuter upp passagerarna med nära 1,8 G:s kraft, vilket motsvarar en acceleration från 0-100 på 1,4 sekunder. Detta gör den till en av de absolut snabbaste och mest spektakulära berg-och dalbanorna i Tyskland.

För de allra minsta besökarna erbjuder parken i år den så
kallade "Niedrigseilgarten" en upplevelsepark för små besökare från 3 år. Här kan barn träna motoriken genom spännande och roliga övningar, bara några centimeter över marken. Attraktionen ligger under tak och är därför öppen i alla väder.
Det borde pappa B pröva på då motoriken alltid varit av mindre berömmvärt slag.

I den helt nybyggda semesterbyn "Hansa Park am Meer" kan besökare numera välja att hyra hus. Det finns fyra olika hustyper att välja mellan. Semesterbyn ligger precis bredvid parken i direkt anslutning till stranden och Östersjön. Hej vad det går. Pappa B får hänga med på det flesta attraktioner utom virvelvindsliknande skapelser. Då vägrar jag. Är tillräckligt yr i skallen ändå. Då vilar jag och tar mig en pilsner medan kvinnan och trollen snurrar runt och skriker av förtjusning.
pappa B

" Gud skapade inte hastverk"
Skicka en kommentar