lördag 4 april 2009

Friden har sänkt sig över Fjäderharvsgatan.....


Den lilla värstingen "Prinsessan" och kvinnan har rest till mormor och morfar så nu är "Skogarnas Konung" och jag gräsänklingar. Även om vi redan saknar de två så är det faktiskt skönt att bara var "grabbarna i huset". Först måste vi utföra det arbetsuppgifter som vi lovat på heder och samvete. Plocka upp allt vi skräpat ner, dammsuga hela lägenheten och kolla diskmaskinen, tömma och hänga upp tvättmaskinen (ja inte maskinen men kläderna som är däri). Inte så farligt så här på avstånd.
Sedan tar vi spårvagnen ner till Göteborg och jagar snyggingar på stan. Med våra kameror i högsta hugg. "Skogarnas Konung" har tagit över min Olympus E10, en värsting för 6-7 år sedan. Nu hänger den runt halsen på trollet och han tar riktigt bra bilder.
Vi skall äta glass på Fructus, ett av världens förmnämsat glasscaféer. Det ligger faktiskt i Göteborg, så de så. Har inte besökt dem sedan Rudolf och hans lilla fru Blanca sålde det och flyttade till Paris. Skall bli spännande och rapport kommer senare idag.
Min jakt över världen fortsätter och än en gång vill jag tacka er alla mina bloggvänner. Ni är helt fantastiska som ställer upp och hjälper mig i detta.
Återkommer efter en kort eftermiddag i solskenet. Vill ni ha ett gott skratt före middag så kika in hos Tesstamente, en väldigt rolig dam.
pappa B

"Det goda kvinnorhjärtat är Vår herres mästerstycke".

13 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Vacker bild, jag återkommer,
nu blir det finsk konst..

Pappa B sa...

Kör så det ryket...

Lallis - liv och leverne sa...

Ja, visst är hon otroligt härlig, Tesstamente! :)
Och hoppas att ni två grabbs får en fin fin dag.
kram Lallis

IronGirl sa...

Hej du. Jag tror bestämt jag sov runt den tiden också. Men du gick tydligen upp tidigare än mig.. godmorgon..

Tant Greta sa...

Ja nu har du hittat ner till Mozambique och Nampula, min hemstad sedan 1996. LAKRIS - oj vad gott. När jag var hemma sist bunkrade jag upp med lakris för ett helt år, i alla former för att ta med mig hem till Mozambique igen, och så ve och fasa upptäckte jag att jag har diabetes typ 2!!! Så nu delar jag ut Ahlgrens bilar och lakris till alla svenskar i min bekantskapskrets, och så till finska Paula förstås. Du finns det sockerfri Lakris?

Pappa B sa...

Tant Greta!
Jag skall undersöka detta och återkomma. Kul att ha fått en tur ner till Mozambique.

Lallis tjena moss. det kommer nog några scandal beauties i eftermiddag *s*

Järndamen.
Jag återkommer till dig lite senare (när det blir mörkt)

Anonym sa...

Skickar en häsning från huvudstaden. i porjus är det högsäsong för snöskoter Min kompis Nisse har en grop han fxat nära vousmostugan där Han solar på ett renskinn samt steker souvas i lägerelden och samtidigt sörplar på kaffet Han kokat

Olle

Tesstamente sa...

Det är klart jag vill hjälpa Sveriges gladaste man; jag sprider din länk till mina utlandsvänner och de som inte förstår svenska kan alltid titta på de underbara bilderna:-)

Jag tycker ni struntar i kläderna och helt enkelt hänger upp tvättmaskinen! Om inte annat så kanske ni inte får så många hushållsuppgifter nästa gång;-)

Många tack och bock för länkningen, det är klart som korvspad att du är välkommen tillbaka!

thebromanders sa...

Nu har du även hittat över Atlanten till det stora landet i väster. Närmare bestämt till Oregon! (Genom Segsliten i Italien.)
Kul att vara bara grabbarna hemma, kan jag tänka mig! Jag tycker det är kul när det blir bara tjejerna hemma:)
Göteborg bodde vi i i två år mellan 2000-2002. Underbar stad. Är ju en västkusttös, uppväxt i Kungshamn, längre norrut.
Ha det bra!

Egoinas mamma sa...

Det låter som en mysig trevlig lördag!:)

Äldsta sa...

Hejja Farsan =)
*spännande* se hur många länder det blir...Bra att du gillade länken jag skickade och hälsa nu lillebror och minstingen [syrran] också, sen då dom kommit hem, ge kvinnan en kram från mig också!

Hoppas ni fick en trevlig tur på stan och smaskade glass i massor!!!

Kram Äldsta

woopsidaisy sa...

glöm nu inte lyssna på lite Gräsänkling Blues med Povel Ramel!

Pappa B sa...

Mina kära vänner. Mz Olsson vilket lyft! Oregon, kan man tänka sig jag säger då det...
Hänger upp tvättmaskinen och lägger kläderna på golvet så slipper jag den sysslan nästa gång. Tack för tipset Tesstamente.
Whoopsan kul att se dig du har varit oslynlig ett par dagar..
äldsta, skall hälsa nyp lillfisen du med och krama från morfar. Och kamraten Olle han sitter på ett renskinn upp efter Voussmovägen och sörplar kaffe (avundsjuk)
och det skall du veta Egoinas mamma, vi kommer att ha det störtskönt, inget tjatter om de och de....