lördag 4 april 2009

Hallå alla lakritsdiggare!

En hel värld av lakrits kommer till Stockholm - Sveriges första lakritsfestival arrangeras den 25-26 april. "Målet med Lakritsfestivalen är att den ska bli en årlig återkommande festlighet som samlar lakritsälskare och sprider kunskap om lakrits", säger Tuija Räsänen, Lakritsfestivalens initiativtagare och ägare till Lakritsbutiken.se.

Enligt Livsmedelsverket äter svenskarna i genomsnitt 1 kg lakritsgodis per år. Efterfrågan på kvalitativ lakrits fortsätter att öka lavinartat och Lakritsfestivalen kom till för att bemöta den kunskapstörst som finns kring ämnet. Lakrits är användbart både till vardag och till fest. Det finns många spännande recept där lakrits ingår. Vardagsnyttan av lakrits skulle kunna jämföras med saffran som är användbar till mycket mer än lussebullarna i början av december.
Festivalbesökare kan förvänta sig ett stort utbud av lakrits och chansen att provsmaka. Oavsett om man är en inbiten lakritsälskare eller ännu inte upptäckt denna fröjd för gommen finns det något för alla. Tuija lovar att avslöja ett par nyheter, bland annat från Island som visat sig vara ett spännande lakritsland.
Lakritsfestivalen kommer att hållas på Kammakargatan 48 i Stockholm. Den mysiga 1700-talslokalen är vald med omsorg och framför allt atmosfären är viktig då lakrits förknippas starkt med en känslomässig upplevelse.
- Lakrits väcker många minnen, känslor och dessutom ger den många skratt, säger Tuija. Ett viktigt syfte med Lakritsfestivalen är att ge personer en plattform för sitt intresse och en möjlighet att träffa andra vars smaklökar jublar över lakrits. När hennes kunder ser och smakar på lakrits får de ofta känslomässiga upplevelser. Det kan vara ett minne från barndomen av ett speciellt lakritsmärke eller så söker de med ljus och lykta efter den sorts lakrits morfar alltid bjöd på.
Eftersom det är svårt att hitta information om lakrits idag blir Lakritsfestivalen en viktig arena för möten mellan konsumenter och leverantörer där det genuina intresset kan gödas och kunskapen bli större. - Lakrits är som choklad var för sju-åtta år sedan, säger Tuija och påpekar att dagens chokladintresse växt med förvånande kraft det senaste decenniet. Hon hoppas på en liknande utveckling för lakritsen.

Här kan ni gotta er ordentligt, alla bloggvänner som älskar lakrits. Får en del trevliga pressmeddelanden via Presstjänst där jag är ansluten och kommer i framtiden att lägga ut dem här hos mig, Bra eller hur?
pappa B

"Där intet finns att äta är alla välkomna".
Skicka en kommentar