lördag 18 april 2009

Nu kommer anfallet och suget igen...

Tittade in hos min vän Marie S, den lilla duktiga fotografen. Plötsligt släpper hon bomben -att hon även målar. Målningens ädla konst har alltid tillhört en av mina många passioner genom åren. Det var målningen som fick mig att cykla från Porjus ner till Paris när jag var 17 år.
Fortfarande känner jag suget av att ställa mig framör stafliet eller bara slå mig ner någonstans med block och penna och föreviga, forma och fantisera. Allt jag har gjort hänger numera hos vänner och bekanta och jag har bara tre pyttesmå acryler kvar hemma på väggen i hallen. Det här är en av dem, målad 1979 ute i Norra Mosshult i Småland. Visst en del har varit och ryckt i den med, men än hänger den kvar.
Skall vi göra något speciellt du och jag Marie S?
Vi bestämmer en dag då vi tar skissblocken med oss och så sätter vi oss någonstans och bara förevigar. Vi scanna in , låt oss säga tre bilder var och så publicerar vi dem här på våra bloggar? Låter det galet nog tycker du?
pappa B

"Alla kan inte allt"

6 kommentarer:

Mia S sa...

Ja det låter som en lagom galen idé !
Men jag måste få landa lite i huvudet efter min ganska så jobbiga skilsmässa först bara...jag flaggar när jag är redo, men skissa i förväg du :)
Ha en trevlig lördag..kram !

Freja Rico sa...

Va glad man blir när man ser så duktiga konstnärer, hoppas ni fortsätter och kanske gör något tillsammans, jag vill se mer!!

Skatan sa...

Skatan älskar också att måla...men måste vara "in the mood". Bäst kryper inspirationen på mig när jag är ensam, Mannen är borta mååånga timmar eller dagar... Jag gillade din akryl väldigt mycket. Min döda vän Margith målade mycket sten... enstaka stenar...stenmurar...stenstränder..Alla kan inte allt... men man behöver ju inte vara mästare för att "kunna" måla.. bara man blir glad själv... om inte annat. Kram!

pappa B sa...

Marie,en skilsmässa är som ett etxra träningspass på gymmet. Det är bara att ta i och köra sitt pass. En dag lossnar det och man kommer i fas med sig själv och sin omgivning igen. Då viftar du med flagga och så gör vi någonting galet. Jäg väntar tills dess, annars blir det inte rätt.


Ann-sofie, vänta du, snart blir det åka av här på bloggen *s* Nu återstår bara en liten flaggviftning från M så kör vi.

Skatan lilla vän, du kanske vill haka på, det går väldigt bra för min del och jag tror inte att M misstycker heller..Det mkan ju urarta till ett riktigt kollektiv till slut..
tre kramar flyger genom rymden,

Liene sa...

sv haha ja precis, de kan ju inte utveckla numret heller!
tackför ernjudandet:) kommer åd säkert åka till Göteborg snart för jag älskar den staden!

pappa B sa...

Det är den ena svenska stad man kan älska, så rätt så *s*