fredag 24 april 2009

Spionera är alltid roligt!

"Prinsessan" och jag älskar att spionera på mamma och "Skogarnas Konung" när de går ner för att handla fredagsmys..idag var det jobbigt värre men vi smet ut en stund efter dem men vi höll inte på att hinna ikapp dem. Jag anade ugglor i mossen och sa att vi nog måste ändra planerna. Vi gjorde en kringgående rörelse och smet iväg en bakväg så vi kom fram för dem till ICA. Där gömde vi oss i serveringen och tog första bilden när de kom för att logga in på självscanningen. Pang! Sedan blev väntan lång och vi blev bjudna på en McDonalds mjukglass av en fd. granne som hade fått sig ett par innanför västen. Under tiden vi åt så flyttade vi oss och det var millimeter ifrån att vi blivit avsöjade då bägge två redan stod i kassan när vi smet förbi. Vi klarade oss i sista sekunden. Med kärran fullpackad försvann de ut från ICA och vi sköt en bild till. Pang! Nu var goda råd dyra. Skulle vi våga följa efter dem en bit inne i centrum eller skulle vi släppa dem och genskjuta dem ute. Folket inne i centrum tittade mycket misstänksamt på oss och "Prinsessans" ögon tindrade som små stjärnor varje gång vi såg våra "offer". Vi tog en snabb bild till och stack ut bakvägen. Pang!
Nu gällde det för oss att genskjuta dem när de svängde runt hörnet och hem mot vår tvärgata. Med andan i halsen jagade vi över baksidan förbi Blå Stället och fick precis ta en bild innan de svängde av. Pang! Sen blev det ny galopp för att genskjuta dem innan de kom in på vår gård. I bästa 400 meters tempo jagade vi över hela gården och kom precis fram innan de försvan bakom knuten. Pang! Full speed över baksidan av centrum ner i dalen, och baksida för att hinna hem. När vi sedan gick bakvägen så möttes vi framför vår ingång. Hej! Var har ni varit sa kvinnan? -Vi gick en sväng och pappa fotade lite vitsippor, sa "Prinsessan". -Får jag titta sa kvinnan. -När vi kommer upp sa jag. Nu har hon tittat, "Skogarnas Konung" med, här på bloggen. Vad tror ni de sa? DETTA SKALL NI FÅ IGEN, VÄNTA BARA!

Spionkameran var Panazonic TZ3 med 10 ggr zoom. Inställd på 400 asa fotograferad med full zoom 1/16 sek och bl. 4,5. Oskarpa och skakiga bilder, men fullt dugliga som bevis på att kvinnan och "Skogarnas Konung" var och handla fredagsmys på ICA i Angered.

6 kommentarer:

Jonas sa...

Haha du är ju rena Bond 007...
Och på tal om Secret Service...
Du har ett litet pris att hämta på min blogg....
HA DET BRA!!

IronGirl sa...

Men hörrö... sådär får man inte göra :/ Men småbarn roar sig lätt..

lurigopalia sa...

Man brukar "känna" man är iaktagen hadde de aldrig den känslan eller misstanken? Vilken skojjig pappa du är,leka spion. Jag skulle ha älskat det som barn. Min pappa var tråkig inte alls någon bra spion. Han kunde väll åtminstånde varit lite raggare eller Elvisfan.Och när jag lekte high chapparal med min ponny och "överföll" indianer så sa han man inte fick skrämma folk på det viset.Urtrist..(jag var en galen liten tjej på en lika tokig liten shettis)Jag svär på att ponyn hadde lika kul som jag när vi stormade fram..Kram

pappa B sa...

Livet för en gammal stut som mig det är at fortsätta vara det barn jag är. Även om jag passerat det stadiet och snart har kommit så långt att jag återvänder dit på riktigt så skiter jag högaktningsfullt i allt vad folk säger om jag busar med mina kids. Vi har vattenkrig ute på gården varje sommar. Alla ungarna mot mig och en spanjopappa. Pisseblöta grillar vi korv och dricker saft och pilsner där kriget är över. Grannarna förfasar sig och en av dem kom faktiskt ut och bad oss sluta. -Ni är ju vuxna män för helvete skrek han. Vi tittade på varandra spanjoren och jag sen gav vi honom en 5 meters vattenstråle i varsitt öra och så stack vi. Han pratar inte med oss idag. Hur spanjoren tar detta vet jag inte men jag skiter i gubben.

Skatan sa...

Åhhh pappa B... vilken tur att jag har träffat dig...åtminstone så här virtuellt ...Det finns inte så många "barn" i vår ålder... jag är nog några år äldre än du... som har det där barnasinnet färskt... Min Margith (min tvillingsjäl och "bästis" som gick bort förra året)och jag hade sååå mycket hyss för oss... som jag nu blev påmind om... att som jag saknar såå... både Margith och någon likasinnad att ha barnsligt kul med... Kramar!

Äldsta sa...

Hejsan Farsan!
Har nog ärvt din "barnsliga" ådra *hahaha* busade enormt med våra förra grannar - vattenkrig, dom trodde dom hade nått att komma med, då dom hällde en hink vatten över mig *mohahahaa* jag sprang in och hämtade min långa vattenslang och kopplade in den och varenda en vart blöt *asgarv* vad vi hade skoj och sedan grillade vi också, ungarna skrek och tjoade...Visst är det roligt att vara barnslig, fast man är vuxen...

så länge det är på ett bra sätt!!!

Hoppas ni har det gott där nere på landets framsida, vi har sol men snö kvar...det tar nog ett tag till för den att försvinna...

Krama om småsyskonen!
//Äldsta