måndag 18 maj 2009

26 länder, Indonesien dök upp för en stund sedan...


Detta är ett regelrätt svartbygge! Bara så ni vet detta. Varken byggnadsnämnd eller den kommunala kvarnen har detta byggnadsärenden i sina kvarnar. Småkillarna med "Skogarnas Konung" som härförare bygger uppe i träden en bit utanför vårt hus.

Fienden nalkas!
Här i området finns det två ungmöar (dyga 85 år vardera) med var sin golvmopp i koppel.
Dessa två beklagar sig över allt och alla och alla viker sig för kärringarna. Strax före det att jag stack iväg till Tyskland så hade jag varit och lämnat lite spik till pojkarna och när jag kom stigen fram så stod de och betraktade bygget med förvridna ansikten. --Detta är förfärligt, se hur ungarna skräpar ner i skogen sa den ena. -Anskrämligt sa den andra och nästan i samma andetag så menade de att detta skulle man anmäla till både kommunen och bostadsbolaget så att de kunde riva skräphögen.
Jag gick sakta fram och passade mig för att inte trampa ihjäl de gläfsande golvmopparna. Tittade kärringarna stint i ögonen och sa på lugn och trygg norrländsa; -Anskrämligt, förfärligt? Saknar damerna spegel där hemma? Är det fråga om nedskräpning och anskrämligt så är det faktiskt förfärligt att ni två överhuvudtaget ger er ut bland folk. Era föräldrar saknade en hel del i verktygslådorna då de tillverkade er. Fast givetvis fanns det bara yxa och såg att tillgå, så resultatet blev ju därefter. Och titta bara på de där två lopphögarna ni släpar runt på här i Angered. Hittar ni framsidan eller trycker ni in leverpastejen i röven på dom när de skall äta?
Kärringarna stod med vidöppna munnar och sa inte ett ljud. Till och med golvmopparna tystnade.
-Om ni bara tar tanken i era skrövliga huvuden att anmäla pojkarnas kojbygge så skall jag se till att världens alla sorger och förbannelser drabbar er med omedelbar verkan. Gå nu hem och tvätta av golvmopparna, drick ert kaffe och kom aldrig den här vägen igen.....

För tio minuter sen kom "Skogarnas Konung" in för att lämna ryggan med läxorna.
-Gnälltanterna har försvunnit, sa han. De brukar alltid komma förbi skolan vid halv 12 tiden! Jag vet att jag förlorade några poäng hos kompisen ett par trappor upp, men det bjuder jag på.
pappa B

"Erfarenhet föder visdom"
Skicka en kommentar