måndag 18 maj 2009

En typisk måndag för de flesta...

God morgon alla ljuvliga kvinnor och trevliga karlar. Hoppas att ni haft en lika skön natt som pappa B. Förvisso inte många timmar med stängda ögon men tillräckligt för att man skall orka stå upp en dag till.
För mig är måndagar veckans bästa dag. Det är i dag vi laddar för resten av veckan, måndag är startskottet för att vi skall komma fram till fredag. Även om vädrets makter här i Göteborg mer påminner om Atlantens kraftfulla bränningar mot klippan på Cap Horn än den soliga helg som vi just avverkat, så är det ändå en bra dag. Det är nu vi startar för vecka tre i maj.
Skall skriva idag och städa upp lite runt datorn. Just nu påminner det mer om en bilverkstad än en data-arbetsplats, avsedd för bildbehandling och oförskämda skriverier.
Det börjar jämras över frånvaron av P-platser för bilisterna och MC-folkets kraftfulla proteser med parkerade motorcyklar på hedens p-platser börjar ge respons. Bravo tyckr jag och håller med MC-folket till 100%. Inför valet till EU-parlamentet den 7 juni så verkar ingen av partierna ha någon rätsida på vad de verkligen står för (nu skriker Järnkvinnan snart). Piratpartiet som så många tror skall klättra, har bara en fråga på sitt program. Den rör fritt val på nätet!Sverigedemokraterna ses som det största hotet för de etablerade partierna och frågan är om det inte bränns lite extra under byxorna uppe i regeringskansliet och inte minst hos S och V lägren. Jag antar att de börjar fundera på hur de egentligen har skött, eller egentligen borde ha skött, detta med invandring, skola och vård.
Invandring; nu tar vi hand om dem vi har här och stänger dörren tills vidare för fler! Ser till att ALLA lär sig svenska och anpassar sig efter den svenska modellen. Visst de får gärna bre ut bönemattan, inget ont i detta, men de skall inte förlöjliga det system som vi levt och lever efter sedan fan gick i badbrallor.
Skola; ge eleverna bättre förutsättningar, mer lärare, höj kvalitén på utbildningarna och se till att eleverna får minst lika bra mat som mördare och annat patrask som sitter i våra fängelser.
vård; öka personalen så att man slipper gå i väggen. Tag vara på den kraft som finns hos de invandrare som redan finns här. Inte skall en högt utbildad läkare från Iran dela ut post i Grycksbo, bara för att han inte har sina meriter utskrivna i Stockholm. Han kanske syr och reparerar bättre än våra egna, vem vet.? Är man sjuk skall man tas om hand (nu menar jag inte våldtäcktsmän och pedofiler, ni vet vad jag tycker om dem) Men alla både unga och gamla som på ett eller annat sätt drabbas av olika krämpor, inte enbart fysiska utan även stressrelaterade och andra psykiska åkommor, skall få den behandling de har rätt till... ja, ja jag vet, det låter lite Sverigedemokratiskt...ni behöver inte ilskna till bara för det. Jag hatar inte invandrare, tycker bara mindre bra om dem, en del.
Herre je vad jag blev seriös så här på morgontimmen, måste nog koka mig en skvätt kaffe....
pappa B

"Två hjärtan i samklang kan försätta berg"

6 kommentarer:

Baronessan sa...

Du är förståndig du. Vad heter ditt parti - så jag kan rösta.

Pappa B sa...

Ja du vännen, jag önskade av hela mitt hjärta att jag kunde ge dig ett svar på den frågan, men tyvärr.
Vi kanske skall starta ett nytt?

Järnbruden sa...

Skrika och skrika. Tala i normal samtalston är väl mer rätt...

Klart som tusan ingen vill ha in SD? De är ju livsfarliga!

Fast jag kan nog till viss del faktiskt hålla med dig om invandring. Självklart är det Sverige som ska anpassa sig till slöjor och ditt och datt. Men jag tycker förvisso att man ska ta seden dit man kommer.

Nu höjer vi samtalstonen lite. Det där är rent av skitsnack. Vad är det för fel på dagens skolmat? Är det bara jag som inte är så förbannat inbitet kräsen som faktiskt kan gå dit och tycka om maten som serveras? Mer lärare, har du nått vett i huvudet? Dina ungar ska inom loppet av ett par år stå på egna ben, de ska inom ett par år välja SJÄLV till gymnasiet. Har man fler lärare, tvingas man aldrig någonsin ta eget ansvar. Ett ansvar du måste kunna ha för att i slutet stå på egna ben. Bara för en lärare är utbildad lärare innebär det inte att man är en bra lärare.

Det sista: Vård. Det låter ju bra att man ska öka personalen och allt ska vara frid och fröjd. Men för vilka pengar då? Vad jag minns var det den där moderaten som faktiskt sänkte skatten?

Åker du tut tut bil och kommer in på akuten, kommer du få den vård du behöver. Förr hade vi alla rätt till den vården, oavsett om jag hade pengar i plånboken eller inte. Nu står vi inför en stor förändring: Kan du inte betala får du ingen vård.

Alla säger att det var så enormt bättre förr. Förr var det inga vård köer. Nej, för förr hade vi inte den vården vi har idag.

Jag tycker alla ska ha rätt till vård, oavsett vad din plånbok innehåller.

Pappa B sa...

Men ser man på nu har jag satt fart på järnkvinnan i alla fall, det glädjer mig. Och det roliga är att hon kör med precis samma argument som tanterna och farbrölderna i socialdemokratiska partiet har gjort sedan 1958 *s*
puss och kram

Järnbruden sa...

Skaru ha stryk eller? =P

Hehe..

Anonym sa...

http://www.dn.se/sthlm/posten-kommer-inte-alltid-fram-i-rinkeby-1.868215
.
Jomenvisst. Och likadant med alltin g annat. Och problemet blir bara värre och värre. I synnerhet får vi en explosivt ökande kriminalitet. Alla förstår att vi måste strypa invandringen för att desto bättre ta hand om dem vi redan har, SÄRSKILT nu i ekonomisk kris, ty då blir invandring ytterst dyr, såsom Jan Ekberg visat, och våra föraktliga politiker , som naturligtvis OCKSÅ begriper detta förträffligt, gör motsatsen, ty det är Kolitiskt Porrekt; och den som säger sanningen blir trakasserad..
.
Våra Maktens Havare, denna Dumskallesammansvärjning av Bortskämda Oduglingar, driver obönhörligen vårt samhälle till sönderfall och allmän upplösning; och Folket gör inte saken bättre; ty det är människor i allmänhet för dumma för.
.
Ensam är stark; rädde sig den som kan!

- Peter Ingestad, Solna