lördag 2 maj 2009

Ett sant inlägg om modebilden i Göteborg en helt vanlig lördag i april

Outfit? Sug på ordet och efter en stund smakar det som en vadmalsbyxa i munnen. Ni unga läsare vet inte vad en vadmalsbyxa är, men skit samma. Outfit? Dagens utseende, dagens utstyrsel, dagens klädval. Vem bryr sig? Givetvis vill väl de flesta känna sig hela, rena och fina. Bra, det köper jag naturligtvis. Men detta förbannade fjantande med outfit hit och outfit dit det gör att man ibland undrar vart är våra unga svenska tjejer på väg. Numera träffas man inte ute för att snacka och ha roligt. Nej man snackar outfit, dagens outfit...

Här kommer några outfittar som jag hämtat hem nere i stan. Det tog inte många minuter att samla ihop dessa, helt vanliga Göteborgare. Det fanns hundratals fler bara man tog några steg framåt eller bakåt. Hela stan svämmar över av outfit och strävan bland fjortisarna är att se så lika ut som möjligt, skrämmande tanke. Varsågod och kika här och kom gärna med dina kommentarer. Jag tar gärna att bli kallad för gammal gubbe, för det är jag. En gammal gubbe som har fotograferat mode i snart 50 år och faktiskt vet att i den branschen är man mer rädda om sig själva och den personliga stilen än att jaga outfit dygnet runt. Här är det musik och showbiz världen som skapar trenderna, ingenting annat....och varuhusen hänger på, tokigt vore det annars;
Vi börjar med "Mor&dotter-outfit"

Sedan hoppar vi raskt över till "Snarttant outfit" Sedan har vi den helt kopierade "Invandrar outfit" som syns över hela stan.
Efter den kommer "Lillafröken outfit"
"Skoloutfit" tillhör även den mer vanliga utstyrslarna i vår stad liksom "Påskoutfit och "Plågabarn outfit"







För grabbarna är det "Ogräsoutfit med nit" och "Slappbyxoutfit" som dominerar. Här är det ganska jämt mellan 16 till 25 år. Antalet attiraljer får avgöra åldern, modet och plånbokens kapacitet. "Räknapengaroutfit" får ett eget kapitel och ses oftast i samband med hundar ikoppel. Den mest uttrycksfulla och i mina ögon elegantaste outfiten presenterade den här lilla hattförsedda damen. "Vågavarasigsjälvoutfit" visar att än finns det hopp för mänskligheten.










Nu skyndar sig pappa B att slå sig ner framför burken för att se ett nytt avsnitt av Robinsson. När jag kommer tillbaka skall jag fiska kommentarer från de 10 största modebloggarna i landet. Vänta får ni se...
pappa B

"Den som lever får se"

10 kommentarer:

Agneta sa...

Det här var roligt!
Jag är inte jätteroad av mode och dissar helt modebloggarna! Jag lägger ibland ut mina egna tråk-outfits bara för att... ja varför då egentligen? Jag tycker väl att det är kul antar jag? Och för att jag är så hopplöst tråkig med dagens måt mätt och otroligt dålig på att shoppa kläder! Så det blir lite anti-modeblogg. Eller nåt.

Men ditt inlägg var en frisk fläkt! Ett tips är att åka in en lördagkväll till Avenyn och fota!!! =)

Pappa B sa...

Vännen, jag undviker Avenyn och andra stråk under lördagskvällar.
Motivationen att numera jaga vackra unga människor har avtagit och jag har fullt upp att plåta den modeller som redan insett att pappa B är en duktig farbror bakom kameran. När fotar vi?

CHOKLAD MED PEPPAR (från Brasilien) sa...

Jag gråter nästan när jag ser dessar bilder från (Bonito)( Mato Grosso)nästa gång vi ska resa då måste vi ditt.dessa bilder är genuina den här sjön är 7 meter djupt och när man snorklar då se man allt precis på bilder.I Bonito fans ocså massor av grottorna. Som ni se Brasilien är inte bara Rio de janeiro vi har massor av andra ställe som är inte kända från turisterna. Bonito MS vai ser nosso proximo destino nas ferias eu confesso que quase choro ao ver essas fotos como Deus e perfeito "nè"?Que lugar lindo so este rio tem 7 metros de profundidade tao cristalina como um copo de àgua dizer o que ne? lindo lindo lindo! VILL DU SE PÅ BILDERNA??? http://modablogvanessa.blogspot.com

whatthefuckdotcom sa...

Hahaha plågabarnoutfiten har jag provat, jag tyckte den var helt ok... men det gjorde inte Malcom ;)

Lillmejgan sa...

hm bra inlägg, rätt roligt! det hela föll dock när du sa att tjejen med hatten var den friska fläkten och hopp för mänskilgheten haha. Läser ett flertal modebloggar dagligen och hon se ut som de flesta "med unik stil"..
Oversize kavaj, wayfarer solglasögon runt halsen, tights från gina tricot eller dylikt. T-shirt med klippt halsringning. Så här klär sig alla som vill vara speciella, där ibland jag... Tyckte hennes skor var grymt fula dock=)
Hennes påse hon bär på är ändå pricken över i:et. Second Hand affär som har valt ut godbitarna åt dig... jag gillar mer när man får hitta fynden själv, men visst är det smidigt..

MVH Lillmejgan

Pappa B sa...

Tjenare Lillmejgan!
Detta är enbart folk på gatan. Hennes påse har hon nog fixat själv.
Kul att du tittade in
pappa B

Det vet du redan sa...

Nej, inga bröst som föll mig i smaken inte. Så det får väl vara då. Dock har de märkbart jävligt fula kläder på sig, men det kanske är så modet är?!

Pappa B sa...

Man kan ju gnugga lite näsa i alla fall, eller?

Skatan sa...

Kul... trodde ett tag att Sverige var ett homogent land... men så fort solen sticker fram nosen... så blommar alla de "outfits" man kan tänka sig.
Hur kul som helst! Kramar!

tim sa...

hihi underhållande inlägg men ingen men inte ens den sista var egen. Om du vill se någon som är egen så titta på Chung! http://aveny.se/?page=bloggar2&content=read&id=45

hon är egen, läser den varje dag precis som jag gör med din!

allt det bästa!