fredag 15 maj 2009

Göteborg den 15 maj 2009, en stund på stan!

Sol och sommar, gubbar på cykel och unga flickor med barnvagnar, det är vinterns övningar och gymnastik som burit frukt. Grönskande träd i vårt vackra Göteborg gör livet värt att leva. Kvinnorna blir vackrare och grabbarna börjar bära solglasögon för de är för fega för att visa vad de tittar på. Jag illstirrar! Kommersen flödar både inom och utomhus. Gatuförsäljarna säljer smycken och tingel tangel, varuhusen satsar stort nu inför den stundande turistsäsongen och restaurangerna har bråda dagar. Inte minst med tanke på att i morgon så skjuter man igång världens största halvmara - Göteborgsvarvet - Haval en av ägarna på restaurang Victoria sliter hårt för att allt skall klaffa inför kvällens gäster och morgondagens anstormning. Precis utanför deras uteservering kommer löparna att passera. Parkett med en kall öl i handen är inte ankskit, eller hur?

Lika söt som jordgubbarna hon sålde var den här unga damen. I skuggan nere vid Brunnsparken (Brunstparken) hade hon sitt lilla stånd. Åtgången verkade vara stor om det var för att komma närmare den vackra tjejen eller för att köpa en låda jordgubbar det låter jag vara osagt. Men...allting har en baksida också. Sverige har plötsligt fått en massa tiggare. Äldre rumäner som förmodligen slussas hit på ett eller annat sätt. Runt Göteborg kan man se dem sitta, blixtstilla eller entonigt blåsande i en vit blockflöjt av plast. Det både ser illa ut och låter ännu värre. Personligen vet jag inte om jag skall tycka synd om de här människorna eller inte. Tror jag garderar med 1x2 för säkerhetens skull... ...vad den här lilla flickan tänker, ja är det Mamma Mu och Alfons som har hennes uppmärksamhet och tankar eller är det tanten som sitter med en liten svart låda framför sig? Bara hon vet.
Nu väntar fredagsmys hemma hos pappa B, jobbar i morgon och på söndag sticker kvinnan och trollen på barndop i Malmö. Då blir det någonting gott och en wirre på balkongen för pappa B. Känner ni för det så är ni välkommen.
pappa B
Skicka en kommentar