fredag 15 maj 2009

Göteborg den 15 maj 2009, en stund på stan!

Sol och sommar, gubbar på cykel och unga flickor med barnvagnar, det är vinterns övningar och gymnastik som burit frukt. Grönskande träd i vårt vackra Göteborg gör livet värt att leva. Kvinnorna blir vackrare och grabbarna börjar bära solglasögon för de är för fega för att visa vad de tittar på. Jag illstirrar! Kommersen flödar både inom och utomhus. Gatuförsäljarna säljer smycken och tingel tangel, varuhusen satsar stort nu inför den stundande turistsäsongen och restaurangerna har bråda dagar. Inte minst med tanke på att i morgon så skjuter man igång världens största halvmara - Göteborgsvarvet - Haval en av ägarna på restaurang Victoria sliter hårt för att allt skall klaffa inför kvällens gäster och morgondagens anstormning. Precis utanför deras uteservering kommer löparna att passera. Parkett med en kall öl i handen är inte ankskit, eller hur?

Lika söt som jordgubbarna hon sålde var den här unga damen. I skuggan nere vid Brunnsparken (Brunstparken) hade hon sitt lilla stånd. Åtgången verkade vara stor om det var för att komma närmare den vackra tjejen eller för att köpa en låda jordgubbar det låter jag vara osagt. Men...allting har en baksida också. Sverige har plötsligt fått en massa tiggare. Äldre rumäner som förmodligen slussas hit på ett eller annat sätt. Runt Göteborg kan man se dem sitta, blixtstilla eller entonigt blåsande i en vit blockflöjt av plast. Det både ser illa ut och låter ännu värre. Personligen vet jag inte om jag skall tycka synd om de här människorna eller inte. Tror jag garderar med 1x2 för säkerhetens skull... ...vad den här lilla flickan tänker, ja är det Mamma Mu och Alfons som har hennes uppmärksamhet och tankar eller är det tanten som sitter med en liten svart låda framför sig? Bara hon vet.
Nu väntar fredagsmys hemma hos pappa B, jobbar i morgon och på söndag sticker kvinnan och trollen på barndop i Malmö. Då blir det någonting gott och en wirre på balkongen för pappa B. Känner ni för det så är ni välkommen.
pappa B

7 kommentarer:

woopsidaisy sa...

Jo, dom där tiggarna turnerar ju runt i hela landet. Dom vistas här illegalt och är inte asylsökande eller "etablerade" invandrare. Dom hankar sej fram på tiggeri, ficktjuveri och olika bedrägerier. Hade dom vistats här legalt, hade dom haft antingen jobb eller bidrag. Då behöver man inte tigga. Jag ger aldrig pengar till tiggare i Sverige.

IronGirl sa...

Det finns faktiskt de som hamnar utanför systemet också. Så jag tror inte du ska vara fullt så säker på att bara för man varken får socialbidrag, a-kassa eller jobb så är man här illegalt.

Jag vet, för jag har varit där själv. Men och andra sidan är jag inte invandrare utan svensk.

Vad säger du om du är svensk som tigger då?

lurigopalia sa...

Jag vet inte hur det är med de rumänska tiggarna i Sverige. Men här i Italien är det maffialiknande gäng som kör ut tiggarna invalider och barn sen går det allra mesta i fickaorna på de utsugarna. Det är inte omöjligt att det visar sig det är lika med de i Sverige. Stackare både fattiga och i klorna på hänsynslösa utsugare..Det enda man kan göra är att inte gynna detta system genom att ge dem pengar.

Britt sa...

Tyvärr har vi även dessa tiggare här på somrarna. På vintern ids de inte komma hit. Vem vill tigga i minus 30 grader? Ser att ni har sommar i Göteborg. Här har björkarna precis fått musöron. Ha det gott i helgen och njut av allt vackert!

Agneta sa...

Önskar trevlig helg!

Pappa B sa...

Tack det samma all mina vänner. Ha en helt fantastisk helg hela gänget...

helena sa...

Jag har hört att det går till på precis det sättet i Sverige och Göteborg också.
Dvs som lurigopalia skriver.

Att det helt enkelt är syndikat som tar hit tiggarna, tvingar ut dom på tiggeri; och sedan tar de pengar de tiggt ihop.

Lite grävjobb att göra kanske, Bernt?