torsdag 14 maj 2009

Hit men inte längre...

Hemma hos pappa B råder det för det mesta alltid en positiv stämning. Detta i sin tur gör att vi spelar varandra en hel del spratt under veckorna, snälla spratt måste jag tillägga. Exempelvis brukar jag låta bli att raka mig varje morgon vilket obönhörligt leder till att kvinnan ställer mig mot väggen, spänner ögonen i mig och förkunnar att nu är det banne mig dags att raka sig. Detta till "Skogarnas Konungs" och "Prinsessans" stora nöje.
-Den här gången gick det i två dagar, säger de och skrattar glatt. Dagen innan jag skulle åka till Tyskland så rakade jag mig och tänkte att nu skall vi se vad som händer. Berättade för trollen att jag inte skulle raka mig på en hel vecka. Sagt och gjort skägget växte och kvinnan reagerade inte. Hon har haft det väldigt jobbigt den sista tiden med massor att stå i på jobbet, deklarationer åt hela familjen och ensam hemma under ett par dagar. Hon har förbanne mig inte sett att jag allt mer börjar likna en Old English Sheepdog i ansiktet. Trollen jublar när hon inte ser på men idag sprack det. När hon kom in i köket så tvärstannade hon. "Skogarnas Konung" åt sina flingor och "Prinsessan" höll på med en snabbgenomgång av dagens läxa.
- Herregud hur du ser ut, nu går du direkt och rakar dig! Så där kan du väl inte se ut när du träffar folk, heller? Hon spände ögonen i mig som den värsta infanterifänrik. Trollen skrek av skratt och jag log lite mjukt och sa; -Tänkte faktiskt odla lite skägg! -Här odlas inget skägg, puss, ha en bra dag och så slog ytterdörren igen.... När vi slutat skratta gick jag in och rakade mig, trivs inte alls i att vara skäggig..
pappa B

"Egen härd är guld värd"

5 kommentarer:

pinglan sa...

Haha, nästan som hemma hos oss! men bara nästan!

IronGirl sa...

Hehe. Bråkar ni aldrig i er familj?

Storarvid sa...

Prova att hänvisa till Benny Anderson... där kan man skacka om orakat ansikte, och det finns det tydligen de som uppskattar, verkar det som...

Mia S sa...

Kickar in och nickar medhållande, det är bäst utan skägg !
Ha en bra dag i dag... kram !

helena sa...

Din fru har mitt fulla stöd när hon håller efter ditt skägg.
I skägg samlas det bara matrester; och inte vilka matrester som helst att döma av hur vass du är på matlagning.

Så inte minst pga den goda maten du lagar - och äter - så är det nog bra att skippa skägget; så du får i dej godbitarna och dom slipper försvinna i skägget.