söndag 17 maj 2009

Varsågod, här kommer Hjällbokalaset...

Dans, fest och massor av glada människor. En liten bildkavalkad av ett återkommande kalas i Hjällbo, Nordost matparadis nummer ett.... Plats på scen för Alexandra Zazzi som provlagade en del rätter ur den helt fantastiska kokboken -Smaker från Hjällbo- som getts ut i samband med Hjällbo Bostadens 10-års jubileum. Här är det dags för Alexandra och Andrea Kassar (hon står för receptet) att förbereda för gräddning av Knaffe (gudomligt gott men ingen vidare bantningsmat). Detta är en rätt som kommer från Syrien...
Hjällbos glade bagare, Bijan på café Limonell bakar tårtor av det mest fantastiska slag. Det var han och hans fru som hade bakat alla tårtor som Hjällbo Bostaden bjöd kalasdeltagarna på. Smaskit värre. Håll med om att Bijan och tårtan han håller upp liknar varandra lite grann?
Det finns många får i Guds hage och alla äro vi olika. Den här mannen var förmodligen rädd för solen eller för de lågt flygande måsarna, som dagen till ära, gästade Hjällbo. Nåväl jag passade på att föreviga honom och mycket annat. Massor av musik och värst, nej det blev fel. Det svängde rejält, men den arabiska kyrkan sjöng igenom hela deras sångbok och det höll aldrig på att sluta. Flaggorna fladdrade och tuttarna hoppade på alla vackra dansöser. ...dessutom hade de med sig förskräckligt fula monstergubbar som hoppade omkring samtidigt på scen.
Nu lämnar jag er en stund för att bege mig ner till stadens sus och dus. Men...förhoppningsvis så syns vi snart igen.
pappa B

5 kommentarer:

Storarvid sa...

Fina bilder, det känns sommar och karneval långt in i själen när man ser dem.
Angående din dator som låser sig.
Prova att sätta i ett annat minneslagrings utrymme typ USB minne ellr annat. Skapa eller kopiera över en fil till lagringsenheten. Öppna nu filen som finns på detta minnet, ändra i den och prova sedan att spara. Fungerar det nu utan att låsa sig är det troligen hårddisken eller moderkortet som det är något fel med. Om du däremot KAN spara utan att få problem, men när du sedan öppnar filen igen så finns inga ändringar, inget har hänt så KAN det vara RAM minnet.

Monica sa...

Hej !!!!!!
Detta var läckert , som sjutton...!!!!!!
Åh,jag hade velat vara där och provsmaka......
Gillar alla dina andra inlägg också......Jag får läsa typ 10 åt gången,hi,hi...men det blir ju bara mer intressant så......
Gillar sko-kalabaliken....jösses....är vi verkligen i Sverige här....?!....
Ha det gott........!!
Monica i Rom

Baronessan sa...

Härligt med liknande fester. Nu har jag lagt till mig i din "följarlista". Har inte tid att läsa så mycket nu men återkommer mot kvällen. Kram

pinglan sa...

Nej, inte släktingar. Men för 3 år sedan flyttade de hem till Libyen igen efter att ha varit våra grannar och bästa vänner här hemma i svedala.

pappa B sa...

Jonas, jag skall testa. Har ju en riktig kraftfull pjäs med minne til tusen, så jag tycker att det är konstigt. Men jag testar att lägga över den på ett stick, och gå bakvägen.

Monica...kul att Italien hänger med i pappa B:s svängar!

Baronessan du är välkommen när du vill, det vet du.

pinglan..ja så kan det bli. Men ni verkar ju hålla kontakten och det är bra.