söndag 17 maj 2009

Varsågod, här kommer Hjällbokalaset...

Dans, fest och massor av glada människor. En liten bildkavalkad av ett återkommande kalas i Hjällbo, Nordost matparadis nummer ett.... Plats på scen för Alexandra Zazzi som provlagade en del rätter ur den helt fantastiska kokboken -Smaker från Hjällbo- som getts ut i samband med Hjällbo Bostadens 10-års jubileum. Här är det dags för Alexandra och Andrea Kassar (hon står för receptet) att förbereda för gräddning av Knaffe (gudomligt gott men ingen vidare bantningsmat). Detta är en rätt som kommer från Syrien...
Hjällbos glade bagare, Bijan på café Limonell bakar tårtor av det mest fantastiska slag. Det var han och hans fru som hade bakat alla tårtor som Hjällbo Bostaden bjöd kalasdeltagarna på. Smaskit värre. Håll med om att Bijan och tårtan han håller upp liknar varandra lite grann?
Det finns många får i Guds hage och alla äro vi olika. Den här mannen var förmodligen rädd för solen eller för de lågt flygande måsarna, som dagen till ära, gästade Hjällbo. Nåväl jag passade på att föreviga honom och mycket annat. Massor av musik och värst, nej det blev fel. Det svängde rejält, men den arabiska kyrkan sjöng igenom hela deras sångbok och det höll aldrig på att sluta. Flaggorna fladdrade och tuttarna hoppade på alla vackra dansöser. ...dessutom hade de med sig förskräckligt fula monstergubbar som hoppade omkring samtidigt på scen.
Nu lämnar jag er en stund för att bege mig ner till stadens sus och dus. Men...förhoppningsvis så syns vi snart igen.
pappa B
Skicka en kommentar