måndag 22 juni 2009

Det stooora äventyret..

Utrustad med fullständig inline utrustning exklusive stavarna äntrade jag bilen för transport till Ullared. Kvinnan hade fått för sig att vi skulle passa på att åka dit, söndagen efter midsommar, för då skulle det vara lite folk där. Vi skulle komplettera utrustningen upp till Lappland, eventuellt. En mycket bra "skylla på" variant för att få mig med och stångas bland klädställningar med billiga t-shirts jätterstora BH.ar som skulle rymma ett juver på vilken boskapsart som helst, jeans utan fungerande blixtlås och billig tandkräm och C-vitaminer.
Vi stannade bilen på den nyanlagd parkeringen och bara satt och gapade. Vi har varit här flera gåner inte minst under sommrana då vi bott i villavagnen under en längre period. Men igår, dagen då det enligt kvinnan skulle vara lite folk visade något helt annat.

Fullproppat på alla P-platser en strid ström med stressade kärringar, skrikande ungar och sura gubbar släpade sig sakta in genom templets breda portar. -Vad kul med lite folk sa jag och rättade till hjälmen. Kvinnan sa inte ett smack.

Vi trängdes, skrattade och fyllde vår kundvagn med massor av bra att ha prylar + tre självuppblåsande liggunderlag, nya dragaskar och lite annat smått och gott. Drack en plastmugg pulverkaffe som var rena laxermedlet och staplade oss ut genom dörrarna i riktning mot bilen en kilometer därifrån. Vid informationen stannade jag och frågade om en sladd till en klippmaskin som jag köp tidigare och som blev kvar där när de testade apparaten. -Vi blev helt tagna på sängen, vi hade inte personal när vi kom hit och såg allt folk. Vi var bergsäkra på att vi skulle få en lugn söndag nu efter midsommarhelgen sa tjejen vid informationsdisken. Har fått kalla in ledig personal.

Så var det med detta. Jag fick i alla fall ihop 19.717 steg inklusive promenerandet inne på GK:s + den långa rundan när vi packat upp och kommit tillrätta hemma. Vågen visar konstant 92 kilo och ändrar den sig inte fram till fredag så slänger jag den i soporna och köper en ny. Fast i och för sig har den ju i alla fall sakta men säkert rört sig nedåt ända sedan jag började viktnedgångs kampanjen. Vi hörs senare idag, skall ner med "Prinsessan" och fönstershoppa i ett par timmar. Har lovat henne detta

pappa B

-pappa B mot lättare tider-

7 kommentarer:

whatthefuckdotcom sa...

hahaha hua! Vad mycket folk!

Anonym sa...

Ja nu väntar porjusbäcken porjusselet luspebäcken och kanske pakkobäcken på Dina drag om det blir tji kan Du alltid åka till Hapsas och köpa rökt röding av Petter Pilto. Själv tänker Jag köpa rökt röding på fallens dag men de har bara 120 kg så det gäller vara snabb

Olle

Staffan Sävenfjord sa...

Usch det låter hemskt. Och jag som har ett kul reportageuppdrag där Ullared ingår på torsdag. Men jag vill inte tacka nej därför att resan startar i Skåne och det är alltid trevligt. Vittskövle närmare bestämt. Men framför allt: det är TV-inspelning under resan! Kommer i Kanal 5 till hösten då det blir en hel serie om Ullared. Ungefär som Färjan alltså. Så nu vet du vem som blir Baren-Håkans efterträdare när det gäller tittarnas gunst. Fast sjutton vill om jag vill bli "Ullareds-Staffan".
Men snart får jag kanske mitt livs andra statistroll - utöver de tio bortklippta alltså. Den första var i Kattbreven, där jag spelar tågmästare vid SJ i 1,5 sekunder.
/Hälsningar Staffan

Anonym sa...

Ja du käre Bror!
Trevligt att det finns ett ställe som Ullared.(har hört det nämnas i folkmun)Där ni kan shoppa billigt!
Själv så åkte jag och grevinnan till Paris över midsommar,hon ville inhandla en handväska hos Dior för 55,000 euro,hon ansåg att den skulle matcha hennes nya dräkt inköpt i London för någon vecka sedan,billigt sa hon 3000 pund! Nåja hon måste ju få som hon vill,det är bäst på det viset!
Läser att du och din familj ska ge er ut till "tassemarken"! Ta med myggolja för säkerhetens skull!
Lev väl!
"Greven"

chili sa...

Åh ullared..hehe fyndens marknad:)

Pappa B sa...

Mina vänner, Ullared är djävligt bra. Inte minst när man har små barn som sliter och v'äxer ur sina kläder fortare än du hinner blinka.
Tusan också att jag inte fick din autograf Staffan, du blir ju snart en riktigt kändis. Men jag får väl ha block och penna i högsta hugg när vi träffas nästa gång...

Käre greven, din helt underbara lilla grevinna skall givetvis pysslas om som en liten duva. VAd är deta för trams om väskor för 55 kalla förvisso hetlevrade euro och en lite tygbit för 300 pund. dett min käre bror och vän, det får du ju in varje dag via dina polska jordgubbsplockare. Jag säger som din far, tillika din farfars far sade till Gustaf Frödig, ös på!

Pappa B sa...

Olle min vän, Petter Pilto säljer nog sin röding ett par trappor upp. Både stor- och lillhapsa finns förmodligen kvar för där skall en av kontrollerna vara under Rallarmarchen (hoppas jag tar mig dit)Första kontrollen har man placerat vid Sör Stubba en ganska rejäl bergsknalle, eller hur?
Pakkobäcken och Porjusbäcken kommer nog att få besök av "Skogarnas Konung" och mig, var så säker. Vi syns vid rödingförsäljningen...