söndag 21 juni 2009

Glass och röda bär...

Jordgubbar, bigaråer och hallon, tillsammans med äkta gräddglass gör det att ögonen rullar i skallen av förtjusning. Inte bara på små barn utan även på pappa B. Just vid detta tillfälle skiter jag i viktnedgång, kalorier och allt vad vetenskapen säger, och stoppar i mig av bara den.
Årets midsommarfaton var planerad att genomföras nere i villavagnen i utanför Falkenberg. Den firades hemma i Angered, stilla och helt fantastiskt. Vi åt god mat, drack nubbe, vin och wirre. idag blev det en liten citrolikör efter maten och för en timme sedan så mumsade vi i oss stekta tigerräkor i ljus soya och chilisås. Helt underbart gott...
Då det gäller viktnedgången så håller jag mig kvar på 92,5 och i eftermiddag så promenerade kvinnan och jag 9.345 steg och totalt har jag fått skriva in 10.027 steg i mitt träningsprogram. Träningsprogram? Det är klart att jag har, ett eget tillverkat där alla data förs in för att på så vis peppa mig själv att fortsätta den här i vissa fall, plågsamma vägen mot ett tunnare liv. Måttband, våg och en förstående familj gör det hela lättare. Sen kan jag ju beskåda alla små framsteg i träningsdagboken. Larvigt kanske många tycker, bra tycker jag.
På måndag, tisdag och torsdag blir det gym, minst 10.000 steg om dagen och lite egen styrketräning hemma (är inte så dåligt påläst om detta med fysisk och psykisk träning som ni tror *s*). Skall anmäla mig till Rallarmarchen imorgon, 24 km genom tuff terräng från Sör Stubba ner till Porjus, skall bli mysigt, tycker jag. Två vätske/mat kontroller efter vägen så det skall nog gå att genomföra.
Tack för att ni finns, vi hörs under morgondagen...
pappa B

10 kommentarer:

Suzan sa...

Hej!
Du lämnade en kommentar o undrade hur det gått med mina minus tolv kg o än så länge är jag nere i minus åtta och ett halv kg =)

lurigopalia sa...

Träningsdagbok är bra. Sätt upp delmål när du nått dem ,de ska vara realistiska, Ge dig själv små belöningar.Typ en film eller något plagg du vill ha.Och det viktigaste av allt när man går eller springer är bra skor. De får kosta, satsa på kvallitet det är himmelsvid skillnad på riktigt bra skor som är dämpade och med senaste tecknologin och billiga skor.Jag har alltid Nike air min mamma kör addidas man brukar hitta sin personliga favorit som funkar bäst för en.Och slutligen du är jätteduktig..kram och unna dig röda bär du..

Annelie sa...

åhhh, er midsommar låter verkligen som en härlig sådan... Min eller vår var helt galet bra oxå! Vi firade i familjens tecken med massa barn, god mat och regn..(skratt). Ha en tgrevlig söndag och lycka till med stegen! Kram//Annelie

En förkyld liten tjej sa...

Det här med att gå ner i vikt.. ja.. vad ska jag säga? Jag kan inte hindra dig antar jag. Jag förstår inte hur man kan klara av att kämpa så mycket för att vågen ska "visa rätt".

Fast att promenera tillsammans med någon man tycker om gör väl det hela lättare antar jag.

Jag håller tummarna även att du nog är fin som du är.

Det är bra att du ibland unnar dig den där glassen eller den där lilla tårtbiten!

Agneta sa...

Ibland måste man få unna sig lite! Trots att man försöker hålla igen! Själen behöver det där goda ibland!

Du är bra du som kämpar på! Jag ska sätta på mig min stegräknare i morgon och försöka komma upp i 10000 steg om dagen, det blir svårt med ett stillasittande jobb, men jag ska försöka!

Kram

Nyfiken sa...

Nå.. fyller det lilla lejonet möjligtvis år den 7 augusti?

Varför står du på en annan adress än sambon?

Vad står Johan för?

O:et har jag redan hittat med inte Johan..

c sa...

Jag är vaken nu //C

Britt sa...

Äntligen hemma efter 30 mil i bilen genom finska lappland och svenska norrbotten. Midsommaren har varit bra och jag läser att din också varit det. Träningsdagbok rekomenderar väl alla de här träningsgururna som figurerar i pressen som Paulo Roberto, Blossom och brottaren, vad heter han, som dansade i Tv4? Iallafall tror jag du gör rätt som skriver ner din färd mot smal och vältränad. Ha det gott! Natti!

Danne sa...

Du klarar Rallarmarscen lätt, hela din uppenbarelse andas Porjus, om inte annat så hjälper Lapp-Anders till. Good Luck !

Anonym sa...

Stekta tiger räkor låter helt underbart...nu gav du mig en idé för middagsmat!