tisdag 23 juni 2009

Solen har åter börjas skina...

Vilket väder.! Upp med balkongdörren och ut på balkonen med tekoppen i högsta hugg. Kvinnan pep iväg tidigt denna underbara morgon och pappa B passade på att kvarta till 07.55 innan de rödsprängda öppnades och dagen började. Näringsrik och kalorisnål frukost, trollen sov och jag han ögna igenom gubbkalsingen. Som vanligt fanns där inget av vikt och det bästa med detta dyra och under sommartider ganska tunnhåriga sk. informationsblad är travexperterna som i midsommar återigen klippte till med en V75 seger. Dryga 65.000 riksdaler för ett system för 162 kronor. Inte illa pinkat må jag säga. Dessvärre var inte jag klok nog att lämna in den raden.
Trollen vaknade fick sina flingor och mjölk och sedan försvann de som en avlöning ut genom dörren. Vi bestämde att det var lunch klockan 13 och sedan skulle "prinsessan" och jag ner till centrum och fönstershoppa. Prick klockan 13 var spagettin al dante, kötfärssåsen färdig och broccoling spänstig som en brudgumsveke en tidig morgon. Lagomt mycket tjatter och lunchen gick ganska snabbt. Nu väntade centrala Göteborg. Massor av folk inne i centrum. Kappahl, Lindex, två underklädes butiker nagelfors och med en liten (A65 kupa) BH i rosa med Kittymotiv på så var "Prinsessans" dag räddad. Expiditen såg aningen förvirrad ut när en gammal gubbe kommer fram till disken med en liten tös och en BH. -Pappa, du har väl pengar med dig sa "Prinsessan" och tittade upp på mig och log. -Jäpp, svarade gubben och ett brett leende delade expiditkärringens ansikte i två delar. Phu, tänkte hon nog, ingen pedofil utan en pappa. Ha en fin dag, sa hon när hon räckte över BH-påsen till "Prinsessan". Upplysningsvis så var inte den här den första BH som pappa B köpt till sin lilla dotter.
Sen strossade vi runt och köpte oss varsin mjukglass och jag såg hur morgonens benlyft gick upp i rök, men skit samma. Vi fick ihop 10.000 steg den lilla rackaren och jag.När solen tittar fram så tittar även gatumusikanterna fram. Dessa fyra lirare körde så det svängde rejält nere vid Centralstationen idag. Vi lyssnade en liten stund innan vi travade vidare i vår fönstershopping runda. Det lät inte alls illa och det spratt lite i benen på gubbskrutten.
Kvinnan hemma och det var dags för ny promenad. Iförd nya skor (köpte både egna och ett par jätte coola skor till "Prinsessan" idag ). Givetvis var det nära att ett skoskav dök upp på högerhälen men det klarade sig på millimetern. Plussade på med 7.709 steg och har således fått ihop 17.709 steg denna sketna måndag. Inte alls illa tycker jag. Nu är det bingen som väntar och imorgon blir det gymmet direkt på morgonen och sedan får vi väl se vad dagen har att bjuda på. Sov nu gott alla mina vänner, det skall jag göra.
kram
pappa B
Skicka en kommentar