onsdag 24 juni 2009

Följ med på en av dagens promenad.









Nu blir det lite promenadbilder. En skaplig runda i snabb takt, nja lite fotografering och nett kort stopp hos Nuki på Storås Café så att han fick ta den här bilden på gubben. Tiden blev till slut 1 timme och 15 minuter enligt stegräknaren, 9,67 km mäter promenaden och om några minuter skall jag ut med kvinnan en lite kortare sväng. Att få se vågens visare lämna den där förbannade 92 kilos markeringen och smuyga ner till 91,5 ger ännu mer kraft att köra vidare. Nu ser jag ju även på kroppen att det fungerar.
Framme hos Nuki hade jag gjort drygt 4.600 steg och promenerade vidare ner mot Gråbovägen. Visst är det grönt och vackert och gångvägarna här i Nordost är verkligen bra. Trummade iväg ganska friskt och var vid gott mod. Hade vattenflaskorna fyllda och en nötbar i fickan. Det blir aldrig ensamt att promenera den här rutten. Cyklister och både två och fyrbenka polare dyker upp lite här och där under promenadens gång. Den gamla järnvägsbron över Lärjeån används fortfarande men nu är det cyklister och motionärer, hemmafruar och småfolk som trafikerar bron. Strax innan man kommer fram till Angereds Gård så dök dessa två ponny upp. Här ger jag hästskötaren ordentligt med bassning. Illa ryktad och inte alls i fin form som man kan se på bilden. Aja baja hästägaren! Lite snabbare än den här grabben var jag dock. Det verkar vara ett bra snigelår då det kryper omkring massor även när solen steker. Annars är det mest vid regn och ruskdagar som de här typerna hasar sig fram.Jag tror jag skulle greja en elefant, men kor det har jag lite svårt med. Tycker att de är dumma djur som jag ogärna tar kontakt med. Är väldigt sparsam med deras mjölk till och med. Har inga goda erfarenheter av hornbärande individer. Hästar däremot, de ligger bra till. Högt där uppe ligger Rannebergen. Där har vi en promenadrunda till, ganska tung måste jag säga, cirka 6,5 km lång och lite jobbig,(den blir det ikväll). Man kan inte tro att den här bilden är tagen i det så många gånger nedklankande Angered. Ser mer ut som en bild från landsbygden, eller hur? Tisteln är en lömsk krabat, men visst tusan är blommorna vackra i sin lila festblåsa? Eftr gångvägen blommar det friskt just nu och hade man varit lite mer påläst hade man kunnat föreviga och gett er en massa blomster. Nu är vi snart tillbaka på ruta ett. BAra backen upp och så en kort promenad mellan husen och A-lagarna så är det hemmet som väntar. Sen lunch eller tidig middag. JAg skall omedelbart sätta på en kastrull med färsk potatis och koka en rejäl bit falukorv med kryddpeppar och två stora lökar. Mums filibabba! Men först måste jag ställa en fråga. Tycker ni att detta är rättvist? Varför blir det ett sånt djävla liv om man finner en hundskit på promenadvägen? Varför skall inte hästägarna kliva av och skyffla in avföringen i en plastsäck och ta med sig hem till stallet? Skitarna är både större och svårara att forcera än en liten hundlort. Skärpning alla ni som far fram på era havremopeder. Plocka upp efter er!
pappa B

6 kommentarer:

lurigopalia sa...

Jag tycker man kan skotta dyngan åt sidan åtminstånde. Fast hästdynga fastnar inte och stinker under skorna som hundlort. De söta ponnysarna var nog inte missskötta jag tycker det ser ut som de var mitt i hårfällning.Sen kan en aldrig så välryktad häst se ut som den inte sett en ryktborste på år o dag efter fem minuter ute. De rullar sig gärna i lera och annat löst.Vilken fin promenad den hadde jag gärna följt med på.Att gå är rena terapin man känner sig ofta väl tillmods sen..

pappa B sa...

Yes och nu börjar även luften gå ur airbagen. Ser fötterna och den lille man pinkar med, helt fantastiskt.

Storarvid sa...

Vackra bilder, vilken kanonfin promenadväg du har.
Själv är jag hemma en snabbsväng från sommarstugan och tittar till allt. Snacka om väl in-tajmad långsemester, vilken tur jag har haft (hittils)

I morr'n bär det iväg igen till stugan. Tvätt, post och blommor (i den mån det nu finns några som överlevt) är fixat, kollat o vattnat
VI SES!!

Carola sa...

Vad bra att det är fler än jag som stör sig på efterlämningar av dessa havremoppar.
Jag har själv 2 st hundar och irriterar mig på att hästägare inte får skäll när de inte tar reda på deras djurs avföring.
Usch för att råka kliva i en sådan hög!!

pappa B sa...

Jonas, snacka om fullträff med semestervädret. och det skall hålla i sig, säger de lärde.

Carola, har alltid haft hund och fått massor av ovett även om jag alltid plockat upp efter mina hundar. Till och med av kärringar i för tajta byxor som sitter och skaver musen på en havremoppe. När jag svarade henne så for hon iväg i full galopp. Jag lovar att det inte var några vackra ord som pappa B öste ur sig åt tanten.

Anonym sa...

Ta bort fotot på de 2 små shettisarna, du vet inget om varför de ser ut som de gör så du kan inte yttra dig så elakt om saker du inte vet! Den bruna borstades flera timmar om dagen men hade en sjukdom som gjorde att han inte tappade pälsen ordentligt! Sedan var de runda för att de gick på bete och hade vila över sommaren. Inget konstigt med att en shettis blir lite för tjock under sommarbetet!
Kan anmäla dig för detta, tro mig det säger jag inte för att "hota" utan för att jag har de som behövs för att göra en anmälan på detta. Är det inte borta inom kort tid så anmäls du.