fredag 19 juni 2009

Göad midsommar alla mina vänner...

Den lilla prinsessan med sina vitsippor tagen för flera år sedan får bli min midsommarbild. Lövade stängar och grodhoppande kulturkärringar är ingenting för pappa B och hans gäng. Här är det rejäla grejer som räknas och ringdansen får andra hålla till godo med. Vi stannade hemma. Vi har ätit mycket gott och allt är bara toppen. Värre är den för "gissa Vem" som ringde mer eller mindre paniksalgen för en stund sedan. Han och hans vackra C hade rest till huvudstaden för att umgås med gamla vänner. Hon från Litauen och han från Australien. God mat glad samvaro och det visade sig att Australienaren kunde alla svenska snapsvisor som skrivits och framförts i detta land så nu satt "Gissa Vem" ensam vaken och visste inte vad han skulle ta sig till (mina vänner tål mycket sprit). Övriga sällskapet hade bett att få rekomendera sig och således var det bara "Gissa Vem" som var vid livet strax efter klockan 19.00 denna midsommarafton. -TV:n har bara kanal 1,2 och 4:a men jag han i alla fall se matchen mot Italien, han aningen bedrövad där han satt, långt ifrån sin vackra lya i Bollebygd. Så det kan bli. Här hos pappa B är alla vakna och pigga trots en isig Raki efter frukost, snaps och rödvin och snart en liten vanlig rackabajsare så att skärpan återkommer på platt-TV:n. Det skall bli ett sannt nöje att träffa vackra C igen och höra varför hon somnade så tidigt på midsommaraftonen. *s* Trots sin ensamhet så var "Gissa Vem" tvingen att retas och frågade mig hur mycket sill jag hade stoppat i mig. Han vet att jag hatar sill, strömming och andra halvråa fiskar. Dessutom är jag allergisk, så en sillbit och jag går bärsärkargång i hela kvarteret, sätter på alla grannkärringar och tar stryptag på detras gubbar. Trevlig fortsättning på midsommarafton, vi som är vakna
pappa B

6 kommentarer:

EP sa...

Hej svejs! Tur du haft en trevlig midsommar.

Kanske är det värt att flytta in och blir granne vid er då och bjuda dig på lite sill? ;)

Skål med.. hm.. ja vad du nu dricker.

Kram

pappa B sa...

Skål själv din lilla loppa. Just nu dricker jag lite rödvin, en Australisk tung rackare som är väldigt god. Senare i kväll blir det lite ost och en wirre. Det sitter som en fläskläpp.
Men visst, flytta du hit och ät lite sill med kvinnan, det skulle hon säkert gilla. Är lite ensamt att sitta själv med en sillburk i knät.

EP sa...

Ingår det att lura i dig sill med då? ;) Fan, det är inte så lätt att lura i dig sill va?

Rödvin låter gott, du får bjuda på ett glas.

Wirre och ost går också ner. Jag kommer med en gång.

Själv dricker jag just nu en grogg och har hunnit med lite gammeldansk (det är inte gott...) och jägermeister. En öl har det gått ner med.

Men inget vin och ingen sån där god ost heller...

Hälsa kvinnan och ungarna. Kram.

Bakom sanningen sa...

Glömde förresten säga att det är en underbar bild på din lilla prinsessa.

"Grodhoppande kulturkärringar" det är väl gubbar som hoppar med? Men de räknas in bland kärringarna kanske?

Anonym sa...

Glad midsommar, hoppas ni haft det trevligt!

pappa B sa...

Bakom sanningen...du har så rätt så *s*

Alla mina bloggvänner. Det har varit en fantastiskt fin midsommar. God mat, stilla och mysigt och bara kvinnan, trollen och pappa B. Kan det bli mycket bättre?