torsdag 11 juni 2009

Norge är förvarnat...säkerhetsåtgärder vidtages!

Förvarning har sänts ut till de norska turistmyndigheterna, handelskammaren och säkerhetsväsendet. Jag har meddelat att pappa B och hans glada famlij närmar sig landet runt den 7-8 juli. På vår stundande tur upp till Nordkap kommer vi inte att hamna i Vardö hamn, (se bilden)men inte så långt därifrån. Tromsö kommer vi att bekanta oss på hemresan, innan vi svänger av till vänster för att ta oss ner till Narvik. Till Narvik, dit åkte jag och min mamma tåg när jag var liten. Hon köpte margarin och valkött och jag hängde fast med nosen ii fönsterrutan på tåget, och stirrade ner på alla båtvrak i Rombacksbotten. Spännande värre. Räknade tunnlar, men har glömt bort hur många vi åkte igenom innan vi var framme i Narvik. Efter Narvik bär det i väg ner till Kiruna för att sedemera hamna utanför AVIS kontor i Gällivare igen.
Nu har trollen börjat få kläm om vart det är vi skall åka. Plötsligt är de väldigt intresserade och följer med spänning våra pratstunder runt köksbordet. Kommer med frågor och små inlägg och är mer delaktiga i hela planeringen nu än tidigare. Det känns mycket bra. Ishavskatedralen i Tromsö är mäktig året runt, dag som natt. Hit skall vi givetvis försöka ta oss så att barnen får en stund stillhet inne i det mäktiga templet i norr. Kommer att ge mig ut någon dag, en bit från hemmet, för att testa den gamla bärbara och 3-pinnen någonstans ute i urskogen runt Alingsås för att se att allt fungerar utanför storstadens starka mattagning av diverse signaler. Vi höres igen, kanske redan idag.
pappa B

5 kommentarer:

Fabby sa...

Hejsan!
Tack för att du tittade in. Roligt att du tycker om min blogg :) Självklart ska Köpenhamn vara intakt efter morgondagens festligheter :)

Hoppas att du får det trevligt i Norge!

Britt sa...

Hälsa Gällivare från mig! Säg att jag snart kommer "hem" och hälsar på :o)

lurigopalia sa...

Jag har en kusin i Tromsö hon är född i Hallstahammar. Men bor sedan många år i Norge är gift med en Norman och har till och med suttit med i kommunfullmäktige i tromsö så hon är väll Norsk nu.Hon heter Jette och i Norge tycker ingen namnet är konstigt, men i Sverige är det ju udda.Hoppas ni får en riktigt go tur ...

Pappa B sa...

Britt? Gällivaretös? Befinner du dig i lagom ålder så har jag kanske trampat dig på tårna ute i "Nunnis" eller på Folkan i MAlmberget?
Jag skall hälsa, eller sätta upp ett plakat "Britt kommer snart hem!" Blir det bra *s*

Lurigopalia...kan bli svårt att hitta rätt Jette då det lär finnas en hel drös av Jettar i Tromsö.

FAbby, tack för titten själv. JAg kommer säkert tillbaka och vem vet jag kanske lämnar ett litet spår någon gång.

Linn Emilie sa...

Heisann, så kul å lese din kommentar :D Kjekt å ta en titt på bloggen din også. Verker som du har drømmejobbet i mine øyne, reising er noe av det beste som finnes, nye kulturer etc Ha en riktig fin helg :D