måndag 20 juli 2009

Kraftiga vak på alla små sjöar och tjärnar..

Rena drömmen för en fiskande pappa B och himmelriket för den 12-årige storfiskaren i baksätet. -Pappa, vi stannar, snälla bara en kort stund. HAn jag hörsammat och gjort alla stopp vid de otaliga småsjöar vi passerade hade vi inte varit ens halvvägs idag. Stålsättning och så vidare upp mot toppen.
Strörenar fanns det gott om utefter vägarna. Halvtama vägrade de att flytta på sig och givetvis var jag framme för att ge dem lite extra blomster ibland. Detta till "Prinsessans" enorma förtjusning. -Rena rensafarin pappa, ropade hon då en hjord på minst 20 stycken sakta promenerade över vägen strax före Nordkapsklippan. Vi siktade vår camping och svängde in till Skipsfjords Camping i god tid före middag. Fick vår stugnyckel och packade ur Passaten. Alla våra väskor, sovsäckar, och burkmat. Såg att klockan var på vår sida, vädret hade klarnat upp och kvinnan såg nu sin chans att få se en skymt av midnattsolen i vackert väder.

Sagt och gjort. Vi blåste iväg utrustade men kameror och glatt humör. Blev förvånad då grabben vid bommen pratade skånska och sa att det var vi som kom med det vackra vädret. -I 10 dagar har det vara rena London här uppe på klippan. Ikväll blir det en vacker solnedgång,sa han och räckte över biljetterna. Och mycket riktigt, solen blev allt mer orange och färgade snart hela den gråsvarta klippan i ett varmt orange ljus. Tog en promenad ner i salarna under jord, passerade baren och gick ut på den lilla balkongen som hänger på kanten av klippan. Där dök det upp en kraftfull tyska igen som ville föreviga mig och "Skogarnas Konung" och det gick naturligtvis mycket bra. Hon tog även en kort med vår lilla Lumix på oss. Så här stilig blev den bilden. Kvinnan strålade ikapp med solen och promenerade på lätta fötter runt hela klippan med "Prinsessan" i släptåg. Rena folkfesten. Det vackra vädret gjorde att folket strömmade till och snart såg klippan ut som toppen på en myrstack. För entrén för att få komma upp på klippan med bilen betalade vi 245 Nkr per skalle för oss vuxna men då gällde den biljetten för två dagar. Vi hade ju garderat och bokat stugan i två nätter, just med tanken på dåligt väder. Nu fick kvinnan chansen att se midnattsolen i två dagar. hennes leende var brett och ögonen tindrade. "Skogarnas Konung" och jag passade på att bygga oss en litet röse uppe på klippan. HAn bara måste detta och vi plockade ihop ett lite annorlunda röse än de som fanns där sen tidigare. Efter den storslagna syn då solen sakta smög sig ner mot horisonten så började vi tänka på hemfärden. 2 mil ner till vår camping i strålande sol klockan 00.30 på natten, det är grejer det. Morgondagen väntar med besök i Horningsvåg och fiske i fjorden. Godnatt till alla mina vänner och så här ser det ut när solen går ner på Nordkapsklippan klockan 00.00 i mitten av juli år 2009. Sov så gott.
pappa B
Skicka en kommentar