onsdag 29 juli 2009

Promenad på anrik mark iställe för mete...

Idag valde vi att bege oss ner till bryggan vid Nääs slott. Precis där Mjörn och Sävelången möts. Små mört och någon enstaka abborre brukar simma förbi där och eventuellt hugga på de maskar, majskor, spinnare och drag som vevas in från handikappbryggan.
Vi hade omsorgsfullt blandat till "PappaB:s supermäsk" och förberett oss för kraftfulla napp. Med mäsken rullad till små kulor i en kakburk och fiskegrejerna parkerade i Belmondo rullade vi iväg. Framme vid Nääs upptäckte vi till vår stora förfäran att bryggan var occuperad av andra fiskare, en familj med fem barn sprang omkring där och ömsom metade ömsom kastade pinnar i vattnet. Med blixtens hastighet slog "Skogarnas Konung" mäskandet och metandet ur hågen. -Vi följer stranden en bit upp och kollar om vi hittar någon bra brygga eller vik där inte vassen är så nära land sa han.
Sagt och gjort vi promenerade efter stranden vid den vackra sjön Mjörn och förbannade att vi inte har en båtplats så vi kunde komma ut i de fina vikarna som den här sjön visar upp. Vi paserade slutet på bryggorna där en morfar, farfar eller lika ålderstigen pappa som jag satt och metade med en glad liten grabb. Vi gjorde några kast men drog vidare efter att ha klargjort att här fanns inte en enda fiskstjärt som ville ha det vi kastade ut. Passerade en liten badplats där det satt folk uppe på stranden och fikade och några småtroll plaskade omkrig i vattnet. -Det här ser inget vidare ut, var "Skogarnas Konungs" enda kommentar.
Vi sneddade över en ganska nyslagen äng och drog oss upp mot husen vid Nääs.Här hade Otto Salomon? bedrivit högkvalificerad utbildning av slöjdlärare i början av 1900-talet Flera av de gamla byggnaderna finns fortfarande kvar och den här röda fantastiska kåken har pappa B Faktiskt varit och dansat i vid ett tillfälle under tidigt 70-tal. Numera är det seriösa midsommarfester med kulturella gubbar och kärringar som skuttar runt midsommarstången och är småkåta utan att veta om det. Bättre var det på min tid, då var det grovhångel i buskarna och påsättning bakom björkarna. Detta berättade jag givetvis inte för "Skogarnas Konung" utan jag talade om att pappa och hans gudfar hade varit här och dansat någon gång för länge sen. Husen är fantastiska och det gläder mig mycket, att de tas tillvara av intresserade kulturarbetare.Något mer fiske blev det inte den här dagen utan vi masade oss iväg hem för att stoppa i oss lite småvarmt och kolla på Miss Marple. Under morgondagen kommer vi förmodligen att ligga ganska lågt då väderleksrapporteringen varnar för kraftiga vindar på Västkusten och då är det bättre att sitta hemma och lura, kanske vi prövar att knyta en fluga, vem vet.Till alla er slöjdintresserade och småkåta kulturella personer, kom hit nästa midsommar och dansa runt stången, det är faktiskt både tradtion och riktigt roligt. Fast man måsta ha en djävel innanför västen givetvis, annars står man inte ut med musiken. Det är inte Kraftverk precis.
Må så gott och vakna torrt, så syns vi i morgon.
pappab
Skicka en kommentar