lördag 1 augusti 2009

Tragiskt i dubbel bemärkelse!

Burken här på mitt skrovbord trilskas, vill inte alla ha med mina bildbehandlingsprogram att göra längre. I och för sig är detta en betydligt lättare att åtgärda än det andra som är tragiskt.
"Skogarnas Konung" och jag bestämde oss för att trotsa ovädret ("Prinsessan" och hennes kompis var hemma och bakade) och gå ut för att plocka lite mask, Ja, masken är lättare att hitta när det regnar visste ni inte det? Vi har gjort en hink där vi kommer att odla våran mask för stundande metardagar från båten ute på Antens klara vatten. Jord, lite gamla löv en bit av "Gubbkalsongen" det är bra för masken kryper igenom tidningen och tvättar sig själv på så vis. Det visste ni inte heller va?

Vi bestämde oss för att gå till det numera insomnade Lärjeåns Trädgårdar. En plats här i Angered som någon form av kollektiv har gjort iordning, brukat delar av jorden anlagd kryddträdgårs och grävt dammar för att återvinna en del av vattnet. Idag ligger hela stället dött.Fönster är krossade, både på huset och i drivhuset.
Det är tragiskt. Kollektivet som drog igång det hela orkade inte med hyrorna och folket i och runt Angered insåg inte vikten av att kunna köpa ekologiskt odlade grönsaker, kryddväxter eller ta sig en kopp gott nybryggt kaffe med hembakade bullar.
I dag försöker kommunen att få tag i en arrendator till stället, men det verkar minsann inte lätt. Här kommer några bilder, hoppas att ni får en liten inblick i förfallet och det tragiska som de förmedlar. Det måste finnas någon organisation, förening, samling intresserade som kan ta hand om den här trädgården, byggnader och få det att gå runt. Kommunen måste ställa upp och ge de som satsar på detta så mycket hjälp som bara går. Vad som kommer att hända vet nog ingen idag, men en lösning borde det ju gå att finna om bara intresset finns. Vi glömde bort att leta metmaskar och åkte ner till Ridklubben istället. Där fyllde vi den lilla maskburken med sprattlande fiskebete som sedan åkte ner i plasthinken under bordet på balkongen "Worm-City" kallar vi hinken. Detta till kvinnan och "Prinsessans" stora förtvivlan. Vi väntar nu på solesken och varmare väder så det blir lite sprutt på alla abborrar här på västkusten. Om det vill sig väl så blir det fiskecamp för oss två nästa helg då kvinnan och "Prinsessan" drar sig mot Jerusalem och morfar och mormor. Tills dess, lev väl, drick lagomt och ofta, pass upp för rattfyllerister och ställ cykeln, gå i stället. Matchvikt denna morgon 90,2 friska kilo.
pappa B
Skicka en kommentar