söndag 2 augusti 2009

Idag fick han sin första abborre.

Det blev bryggan vid Nääs igen. Mäskning och så ner med kroken. Flötet började gå lite runt för att sen göra ett rejält guppande. "Skoganas Konung" sken som en sol när den lilla abborrpinnen kom iland på bryggan. -Pappa. min första abborre, jag är jättelycklig, förstår du det? Han dansade runt en stund sedan han släppt tillbaka den lille abborren. -Du får växa lite till min lilla vän, sa han och lät den lille borren försvinna ner i vattnet. Sen fick han två mörtar också innan vi bestämde oss för att ta en liten tur ner till Norsesund för att pröva lyckan där. Där lyckades faktisk pappa själv hiva upp fem små mörtar som alla fick återvända ner i Mjörns vatten. "Skogarnas Konung" fick assistera när firrarna skulle släppa tillbaka.
Kokt falukorv, potatis och fransk senap, smakade mumma när vi väl kom hem. Kvinnan laddar för morgondagen och jobbar en vecka till innan vi kliver in i nästa semesterperiod. Två veckor nere i villavagnen låter väl inte så illa, eller?
pappa B

2 kommentarer:

Baronessan sa...

Nu har jag äntligen orkat läsa in lite efter min passiva tid i sjuksängen. Nä, jag har inte ens orkat läsa bloggar och då är det illa!
Grattis till grabben som fick fina fisken!

Pappa B sa...

Kul att du är på banan igen lilla BAronessan. Gå nu inte ut för hårt så du kroknar igen utan myspys lite så här i början. Kram