tisdag 13 oktober 2009

Bygger upp och river ner. Med samma frenesi!

Vi lever i en konstig värld. Här i Sverige gräver vänsterhanden upp saneringar i form av besparingar på bland annat skola och barnomsorg. Man stänger och lägger ner de få ungdomsgårdar som finns i förorterna och under tiden så bygger högerhanden upp nya större förvarings ställen för kriminella individer, varav mer än hälften omedelbart bode avlysas från svensk mark.
Skolelevernas chanser till att få den utbildning som de har rätt till, får klä skott på grund av en alltmer ökad utgift för att förvara och dalta med de kriminella elementen i vårt land. En tjuv är en tjuv, en våldtäcktsman är en våldtäcktsman och har man mördat en annan människa så har man antagligen ett mycket stort fel i bägge hjärnhalvorna. Sen får de lulliga hjärnskrynklarna säga vad fan de vill.
Nu, med det system vi har så får man inte sätta någon i ett fängelse, nej de skall förvaras och behandlas för det är ju verkligen synd om de här männen/kvinnorna för deras väg genom livet har ju inneburit att man hela tiden gått med ett ben i diket, ibland med bägge två. Jag känner flera män/kvinnor som haft det både värre och lika djävligt som flera av de kriminella typerna, men inte slår de ihjäl folk, inte våldtar och dödar de små oskyldiga flickor och pojkar, inte stjäl de första bästa bil för att hinna i tid till jobbet. Nej, de kämpar på och gör så gott de kan inom lagens ramar. Fortfarande trampandes med bägge benen i diket. Dessa är det ingen som lyfter fram. Mediamurvlarna, flera av mina kollegor är de värsta belackarna och de borde skämmas varje morgon när de ser sina fega ansikten, krokiga gummiryggar och ryggkliande händer i spegeln. -Vi är omutbara säger de i kör. Jo så fan heller, med pengar går allt att köpa oavsett om det kommer i form av gåvor, löner eller pensionsförsäkringar.De lever med den tanken att det varken låter eller luktar när de fiser. Men jag lovar det både brakar och stinker, så de så.

Här i Nordost finns det ingenting för ungdommarna att göra, inte ett skit. Jo fotboll, handboll, friidrott och boxning. Men för dem som har andra intressen? Biblioteken slår igen, samlingslokaler för de unga stängs och kvar finns bara att ta spårvagnen ner till träsket för att få några timmar med sina vänner. Ja....man kan ju alltid smyga in till någon av de kommersiella dataspelslokalerna, om man törs. Är man "svenne-djävul" är det inte lätt att leva i det egna landet längre, den saken är klar. Här i Nordost ännu värre. Några kommunala eller lokala politiker som tar ansvar för detta går inte att hitta. Inte ens utanför kyrkorna en söndagsmorgon. Nej de sitter, väl undanskymda, på någon lokal äter räkmackor och smider planer för ett fortsatt nedläggande av Göteborgs förorter. Nyetableringar av kommersiella lokaliteter det prioriterar man, men att ta hand om den grupp som skall ta över när de sabbat hela skiten, det struntar man i. Den dagen kommer det att finnas gott om förvaringsplatser, fler än bostäder, så det är säkert ingen fara. Och dårskapen går i arv, både hos politikerna och de kriminella. Sådan husse sådan hund är ett gammalt fint ordspråk som kommer att leva vidare så längen någon sitter och räknar tiden.... Fast det gör man med dator och sateliter nu för tiden.
pappa B

7 kommentarer:

Marie sa...

Ja man kan inte annat än att hålla med, vi har samma elände här i Södra Huvudstaden...vet inte om det är så att "man" väljer det enkla och lättaste vägen, att köra huvudet i sanden, det vi inte ser, händer inte, är inte...finns inte, så vi har ju inget problem med detta eller hur?!
.. så jag tycker du har alldeles rätt !

Kramen ♥

Anonym sa...

Ja men vad fan ska vi vanliga svenska arbetare göra då ?

Anonym sa...

Bäste Hr./Fr. Anonym...!
Ja, inte händer nåt om man sitter hemma och klagar och förväntar sig att andra ska ta tag i saken. Inte heller blir det nåt uträttad om man bara knyter näven i bycfickan och svär några ramsor. Vi kan ju påverka, även om man bara är en vanlig arbetare. Var och en av oss har ju en röst. Den rösten kan vi ju spendera på det vi tror på, och det vi anser för "vår" talan.
Demonstrera, arumentera och för dialoger på din arbetsplats. Kanske är det fler än du som tycker som du, att samhället är på väg utför.
Med hälsningar fr. "Anonym 2" BULLIS

Berry sa...

Hej lite sent och säga det men du har blivit rostad i min blogg. Kommer en mindre bild snart men finns iaf en att hämta om du vill.

pappa B sa...

Har man sett på tusan. Blev inte gubben bloggrostad hos Mr Blåbär. Jag bugar och tackar å det varmaste.

Baronessan sa...

Hej på nytt glade man. Du säger så bra saker så jag tänkte att man kunde lägga en röst på dig i nästa val... kanske :)

kockajäveln sa...

Hallå Pappa B..Nu kan Alla som vill synas på våran lilla blogg klottra in sitt namn eller alias och länk til bloggen i rutan till höger=)