tisdag 13 oktober 2009

Bygger upp och river ner. Med samma frenesi!

Vi lever i en konstig värld. Här i Sverige gräver vänsterhanden upp saneringar i form av besparingar på bland annat skola och barnomsorg. Man stänger och lägger ner de få ungdomsgårdar som finns i förorterna och under tiden så bygger högerhanden upp nya större förvarings ställen för kriminella individer, varav mer än hälften omedelbart bode avlysas från svensk mark.
Skolelevernas chanser till att få den utbildning som de har rätt till, får klä skott på grund av en alltmer ökad utgift för att förvara och dalta med de kriminella elementen i vårt land. En tjuv är en tjuv, en våldtäcktsman är en våldtäcktsman och har man mördat en annan människa så har man antagligen ett mycket stort fel i bägge hjärnhalvorna. Sen får de lulliga hjärnskrynklarna säga vad fan de vill.
Nu, med det system vi har så får man inte sätta någon i ett fängelse, nej de skall förvaras och behandlas för det är ju verkligen synd om de här männen/kvinnorna för deras väg genom livet har ju inneburit att man hela tiden gått med ett ben i diket, ibland med bägge två. Jag känner flera män/kvinnor som haft det både värre och lika djävligt som flera av de kriminella typerna, men inte slår de ihjäl folk, inte våldtar och dödar de små oskyldiga flickor och pojkar, inte stjäl de första bästa bil för att hinna i tid till jobbet. Nej, de kämpar på och gör så gott de kan inom lagens ramar. Fortfarande trampandes med bägge benen i diket. Dessa är det ingen som lyfter fram. Mediamurvlarna, flera av mina kollegor är de värsta belackarna och de borde skämmas varje morgon när de ser sina fega ansikten, krokiga gummiryggar och ryggkliande händer i spegeln. -Vi är omutbara säger de i kör. Jo så fan heller, med pengar går allt att köpa oavsett om det kommer i form av gåvor, löner eller pensionsförsäkringar.De lever med den tanken att det varken låter eller luktar när de fiser. Men jag lovar det både brakar och stinker, så de så.

Här i Nordost finns det ingenting för ungdommarna att göra, inte ett skit. Jo fotboll, handboll, friidrott och boxning. Men för dem som har andra intressen? Biblioteken slår igen, samlingslokaler för de unga stängs och kvar finns bara att ta spårvagnen ner till träsket för att få några timmar med sina vänner. Ja....man kan ju alltid smyga in till någon av de kommersiella dataspelslokalerna, om man törs. Är man "svenne-djävul" är det inte lätt att leva i det egna landet längre, den saken är klar. Här i Nordost ännu värre. Några kommunala eller lokala politiker som tar ansvar för detta går inte att hitta. Inte ens utanför kyrkorna en söndagsmorgon. Nej de sitter, väl undanskymda, på någon lokal äter räkmackor och smider planer för ett fortsatt nedläggande av Göteborgs förorter. Nyetableringar av kommersiella lokaliteter det prioriterar man, men att ta hand om den grupp som skall ta över när de sabbat hela skiten, det struntar man i. Den dagen kommer det att finnas gott om förvaringsplatser, fler än bostäder, så det är säkert ingen fara. Och dårskapen går i arv, både hos politikerna och de kriminella. Sådan husse sådan hund är ett gammalt fint ordspråk som kommer att leva vidare så längen någon sitter och räknar tiden.... Fast det gör man med dator och sateliter nu för tiden.
pappa B
Skicka en kommentar