torsdag 29 oktober 2009

De vackra färgernas tid....

Hösten bjuder på en sällan skådad färgprakt. Mellan radhusen och 3-våninghusen på baksidan av Angereds Centrum slingrar sig gångvägarna, kantade av träd av olika dimension och art. Man märker dem sällan. Jo, när det hängs upp färgade små lampor i dem om ett par veckor och det lackas emot jul. Och så just nu. Gula, röda, bruna och faktiskt ett och annat grönt löv dalar så sakta till marken och trädens stammar får en allt mörkare ton. De berättar att nu stänger de ner all växtlighet och ställer in sig på vintervilan.

Det borde vi människor också göra, ställa in oss på vintervilan. Iställer börjar vi nu öka takten för att hinna med allt inför den stundande julhelgen och nyårsaftonens skumpaknäckande och raketavfyrande. Stressar skjortn av oss (de flesta i varje fall) och faller sedan ner som ett utskitet russin när SVT stänger ner den 1 januari. Phu...luften går ur oss och vi försöker få några timmars sömn innan ungarna är på G igen....
Då är det dags för nästa våg. Vaccination mot svininfluensan. Vårdpersonalen på vissa håll i landet backar ut med tanke på alla efterdyningar som kan komma och plötsligt börjar folk dra sig baklänges. Själv tror jag att det är stormakternas sätt att manipulera om oss människor. Först fågelinfluensan, där vi får insprutat vaccin med, förvisso konstgjorda, men ändock celler från olika soters fåglar. Likadant är det med svininfluens vaccinet. Här kommer en ampull med konstgjorda svingener att sprutas in i vår kropp. Skall detta hålla på, så kommer snart hela jordens befolkning gå omkring på alla fyra och böka i marken. Skulle fara dyka upp så flyger vi hem till vårt trygga bo. Och Ipremgubben utrotas och fler veterinärer utexamineras för varje år. Kruxet är att de bökar också i marken och flyger till jobbet....Nu skall jag försöka få ett par timmars sova. Natti på er hela min troga publik.
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej ja nu är det senhöst hojen står i garaget. Köket skall renorveras det nya ligger i rummet. Men färgerna är fina just nu tänker varje morgon det där skall Jag ta ett foto på men än så länge är det bara näthinnan som har registrerat detta. Jul och nyår blir en välkommen vilotid från jobb. Imorgon är det arbetsfri dag så då blir det sovmorgon LOL har inte kommit in i lunken att stiga upp kl 5 och koka kaffe på morgonen när man är ledig och bra är ju detta. Nästa år blir det en resa upp till porjus igen men vet inte riktigt när. Annars är det bra här på östkusten kanske till och mer bättre än på bästkusten. Har inte fattat riktigt om DU är pensionär eller inte men om så är fallet har DU då tänkt på att Du då har fått tillbaks den frihet Du förlorade när Du var 7 år. Hoppas Du njuter av dagen och avslutar dagen med ett leende.
Ha det bra

Olle

pappa B sa...

Olle min vän. Varför tror du att det står Sveriges gladaste man på mina visitkort?
Ge dig nu på köksbytet så gumman slipper springa ut och in i vardagsrummet när hon skall fixa middag åt dig.
pappa B