torsdag 19 november 2009

...nervigt från starten!

-Glöm inte bort bilbesiktningen var det sista kvinnan sa när hon pussat mig i ytterdörren och började gå nerför trapporna. Bilbesiktningen, trodde hon att man skulle glömma en sådan sak. Den där förbannade tiden 09.30 på torsdagsmorgonen har hängt över mig som en pressening i 14 dagar. Hur skulle min och "Skogarnas Konungs" raggabil Belmondo, klara detta. Eftersom jag är så otroligt dålig på allt vad bilar heter (jag bara tutar och kör jag) så är ju givetvis trycket ännu större.
Välkommen BOL638, kör in i port 2! Med skrikande vita bokstäver visade skylten på Bilprovningen i Partille att vår tid var kommen. Sakta rullade jag in i hallen..
-Tjenare sa en kille och granskade mig från topp till tå. Jag såg genast vad han tänkte. -Skit ner dig gubbe nu skall jag plåga skiten av din gröna bil!
Han bröt, knackade, ryckte och slet. Hissade bilen upp och ner slog i underredet så att det small i hela lokalen. Med en rynka i pannan tittade han mig i ögonen och sa med bestämd röst, -Hoppa in så kör vi en sväng runt gården.
Jag smög mig försiktigt ner i sätet och stirrade rakt fram när han girade runt hörnet. -Då var det betalningen då sa han och höll faktiskt upp dörren in till kontoret. Jag drog en mycket lång och tung suck. -300 kronor, du kan dra ditt kort där sa han och pekade på kortautomaten. Använd chippet, går det lättare. Jag gjorde snällt som han sa och 300 kronor försvann från mitt redan naggade konto med ett pip.
Väntade med spänning på dommen, såg för mitt innre hur jag promenerade ut från hallen, mot busshållplatsen en bit bort.... -En djävla bra bil, men fyll på spolarvätska, sa han och lämnade över protokollet till mig. Det var inte långt borta att han fått en puss. Våran Belmondo är en djävla bra bil, det har jag papper på, så de så! Här skall jag göra lite reportage under morgondagen. Hoppas att regnet avtar under de timmar jag skall vara där. Just nu visar Västkusten upp sin allra sämsta sida väderleksmässigt. Men..som de vise säger. -Det finns ingent dåligt väder, bara dåliga kläder. Ha det så fint denna afton.
pappa B

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej ja att åka till bilbesiktningen är som att gå till tandläkaren. Hann Du uppleva plyshke den tyska tandläkaren o porjus

Olle

Skatan sa...

... inte bara på Västkusten.Är det dåligt väder. Fast idag, faktiskt, står inte regnet som spön backen.

Trevlig och skön helg! önskar jag dig och de dina ...

pappa B sa...

Olle!
TAck och lov så undgick jag hans behandling! :o)

Skatan, detsamma gäller för dig. Mys och må väl.

Britt sa...

Det är jobbigt att inte veta om bilen ska gå igenom eller inte. Jag brukar bara lämna bilen till killen (för det är oftast en kille) och sätta mig och fika medan de kollar bilen och väntar med en kopp kaffe på domen. Hittils har det gått bra för mig och bilen...men en dag blir det väl "spanska flaggan" på rutan och bussen hem.

Ha det bra, trots väder! Verkar vara skitväder överallt utom i Skåne idag, men i morgon får vi sol har SMHI lovat.

helena sa...

Hehe. Min senaste - eventuellt sista - besiktning gick halvbra.
Den har klarat sig väldigt bra från rost!!
Sa besiktningsmannen.
Och sedan stack han in en skruvmejsel i plåten - bara för att demonstrera.
Och skruvmejseln gick rakt igenom.
Så om bilen var hel före besiktningen, så gällde det tyvärr inte efter hans behandling.