torsdag 26 november 2009

..nu satsar vi iskallt!

Här ligger Fredrik på ett renskinn, mitt ute på Kultsjön uppe i Saxnäs och pimplar röding. En visa för kropp och själ, sommar som vinter. Ja på sommaren sitter man förhoppningsvis i en båt, smyger omkring i strandkanten eller myser på en brygga.
"Skogarnas Konung" och jag skall satsa på lite vinterfiske förutsatt att det blir isar som bär. Tänker anmäla oss till ett par pimpeltävlingar tillsammans med några riktiga storfiskare från klubben. Kenneth är en mästerlig vinterfiskare och av honom skall vi försöka lära oss mycket. Antagligen blir det mest mört och abborre som kommer farandes upp ur hålen, rödingarna får vackert simma kvar uppe i Kultsjön. Men...vem vet vi kanske får ett ryck och susar iväg norrut för att få känna på de riktigt stora luringarna. Håll med om att det ser mysigt ut här ute på isen?
pappa B

3 kommentarer:

Nastasia sa...

Mysigt ser det ut!...men "lite" kallt också...;o)

Må så gott!

Anonym sa...

Bland det bästa fiske du kan tänka dig! Lovar!

Britt sa...

Här har vi ju alltid bra isar på vårvintern...men jag tycker inte riktigt att det är samma sak som att sitta på isen i Ritsem och dra upp rödingar ur pimpelhålen och se de mäktiga fjällen och den vita snön runt om mig. Det är livet!