fredag 6 november 2009

Stor verkstad men lite verktyg?


Ja det är inte utan att man ibland får sig en riktig tankeställare när man ser och hör både den kommunala styrningens resonemang och kanske ännu mer då man hör och ser vad politikerna i vår riksdag hittar på. En del skruvar har nog inte blivit ordentligt fastskruvade. Ta bara detta med det påslag som nu väntas införas på flygbiljetterna. Det är väl inte vi som reser som skall drabbas en gång till? Det skall ju flygbolagen göra. De har redan lagt på flygskatter och andra tillägg på våra biljetter. Nu skall vi som åker betala ännu mer. Förmodligen höjer bolagen sina priser så det blir vi som betalar i alla fall. Men måste man tillsätta dyra utredningar för en såpdan här sak. Bolagen som susar runt uppe i luften pröjsar, klart slut? I den pågående debatten om väktare i skolan så var det med en lärarinna som jamsade med kamratpostens redaktör Ola (skulle stannat kvar ute i naturen) och de argumenterade mot Lärarförbundets förslag att det skulle finnas vakter i vissa skolor. Självklart! Då inte lärarna själva klarar av att hålla busarna i skick (får inte heller för den delen) så måste det ju till andra metoder. Varför man enbart tog Stockholms skolor tyckar jag också är aningen snävt. Malmö, Göteborg, Sundsvall och Ockelbo. Alla platser med skolor har i vissa fall väldiga problem med elever som inte borde gå kvar utan anpassas till det kommande vuxenlivet på annat sätt. Här i Göteborg måste numera barnaföderskor hem efter sex timmar? Varför kan inte den nyblivna mamman unnas lite pyssel och omvårdnad de första dagarna med sin nya baby? De som fött barn vet ju vad som väntar där hemma. Samma skrikiga ungar, disk, tvätt, matlagning och en uttråkad gubbe som kollar på TV-sporten? Bygg ut BB-verksamheten istället för fängelserna då. Skruvarna på den här bilden skänker jag med varm hand, till alla kommunal- och regeringspolitiker. Skruva fast de skruvar som sitter lösa. Skulle inte dessa räcka till så hör av er, jag har fler...
pappa B

2 kommentarer:

Storarvid sa...

Tjenare!
Har egentligen blogguppehåll, men svänger förbi ändå och säger HEJ
:-)
Joo det där med flyresor, sådär blir det alltid på ett eller annat sätt tyvärr marknadsekonomi.. Kunden betalar.
Har kompisar som har barn i en skola, nämner inte namnet i just Göteborg. Den är väldigt problemfylld. Deras yngre barn som precis börjat högstadiet slog själv näven i bordet hemma och ställde ultimatum, det resulterade i att han fick byta skola och som tur var blev det bättre. Håller med dig även ang BB vistelse, klart att de ska pysslas om de som är de riktiga hjältarna, mammorna ska ha en chans att pusta ut innan de kommer hem.
HA DET BRA :-)

pappaB sa...

Aha, mästerbloggaren Jonas dyker upp ute bland höstlöven. Kul..jo den skolan som det gäller nu heter Vättleskolan och ligger här uppe i Nordost. En skitskola rakt igenom helt enkelt. Men..vi kämpar på, skam den som ger sig.