söndag 13 december 2009

Bildjakten på strömstaren...

..naturligtvis hade milda vindar smält undan det lilla istäcke vid utloppet av den lilla strömfåra som gav gårdagens vackra strömstare en perfekt utsiktsplats. Idag var både isen och strömstaren borta. Med all säkerhet finns den lilla fågeln där upp vid sjön någonstans men visade sig inte för mig idag. ..här var det tunn vacker is i går och här satt den lilla fågeln och lurade. Idag var både is och fågel borta. Men det blev en vacker bild ändå. Passade på att ta lite andra bilder när jag ändå var ute med kvinnan på vår helgpromenad. ...det här är den lilla bäcken som rinner mellan Stentjärn och ner i Stora Mölnesjön. I bägge sjöarna finns det både regnbåge, abborre och gädda. Två fina sjöar som ligger mitt ibland hyreshusen uppe i Rannebergen.
..en skorpa av is och lite nyfallen pudersnö bildar ofta verkligt vackra scenerier. Ett par gamla grenar i vattenbrynet blir snabbt förvandlade vackra silvriga stavar som växer upp ur den tunna isskorpan. Dessvärre så är det inte alla som ser allt det vackra som väder och vind producerar i vår natur....lite frusna tuvor vid sjökanten och gulröda löv som hållit sig kvar på buskarna bjuder på eld och svart vatten. Här bor näcken och när månljuset sveper fram över himlen kommer han fram med sig fiol och spelar ner alla vackra flickor i djupet. ..man måste bara provkasta ut en sten på den tunna isen. Plupp...ett litet hål och ringarna gör en yta lite vitare där stenen gått igenom. Lite lek i Photoshop ger en roligare färg och motivet blir mer spännande.
Nu blir det "Prinsessans" kladdkaka med en klick violglass. Hon är världens bästa kladdkakebagerska min lilla "prinsessa" INGEN slår henne, garanterat.
pappa B
Skicka en kommentar