onsdag 9 december 2009

Det osar bränt svavel i Florida

..det finns många vinklar att ta för att hamna i pressen. En del bra en del mindre bra. Då det gäller lille blonda Elin nere i Florida så har nyss hennes "Trätiger" skitit i det blå skåpet. Och detta rejält måste man nog tillägga. Otrogen som den värsta avelshingst, drogpåverkad och på fyllan körde pojkvaskern in sin Cadillac Jeep i ett träd och räddades ut ur bilen av lille Elin som med perfekt sving och en järn sjua såg till att mannen kom ur bilen.
Enligt landets bäste sportklrönikör, Mats Härd här på "gubbkalsongen" i Göteborg, så är Tiger Woods, trots stora delar av den konservativa golfvärldens förespråkare, en idealamerikan. Med sin bakgrund nedbruten i små beståndsdelar så blir världens bäste golfspelare den perfekta representanten för USA: en fjärdedel kines, en fjärdedel thai, en fjärdedel afroamerikan, en åttondel ursprungsamerikan och en åttondel holländare. Dessutom är han gift med en blond scandinaviska som perfekt förkläde till den övriga kombinationen.

Men var inte oroliga. Mamma landshövdingen, Barbro Holmberg finns på plats. Förvisso lite vissen efter krångel med magen (matförgiftad?) så står hon nu vid sin dotters sida i strålkastarbelysningen från världens alla media. Det blixtrar lite överallt kring paret Woods just nu. Tigern själv har gjort avbön utan någon tillsynes större inverkan på de närmaste. Ett dussin kvinnor har proklamerat sköna kärleksstunder med Tigern, bakom ryggen på Elin.
Kostsamma knull kan man förmoda. Både Nike och Gilette kräver nu klara papper på vad mannen sysslat med och skulle de här två sponsorerna tacka för sig så fick nog Hr Wood plocka fram gympaskorna, T-shirt och kortbyxor ur garderoben och skaffa några gula Bic för att sköta rakningen i framtiden.
Visst är det konstigt att en person som man tror har allt vad som behövs ändå uppför sig på detta viset. Ett bevis för att lyckan aldrig kan köpas för pengar, prylar eller framgång. Det är helt klart förmånligare att sitta i sin lilla lägenhet i Angered, med nyservade bilar med vinterdäck. Lycklig i sin enfald och med en fin frisk familj och inga älskarinnor som står utanför och river klorna i ytterdörren. Jag kan ta på mig vad jag vill, säga vad jag vill men är för djävla dålig på att spela golf. Liseberg har tänt alla julens lampor och folket strömmar till. Spökslottet lyser så vackert mot den mörka decemberhimlen och ser inte alls så läskigt ut. Även några norrlänningar tillhör attraktionerna. De har med sig ett par renar som drar runt ungarna i en hjulförsedd kälke på asfaltgångarna. Hur pittoresklt som helst. Torrkött och souvas finns att inhandla liksom älgkorv gjord på Libanesisk åsna, glögg som smakar som jag tror att rävpiss gör och så det gamla vanliga chokladhjul, Twisthjul, Cloettahjul med mera med mera.
God morgon appropå. Hoppas ni får en fin dag
pappa B
Skicka en kommentar