måndag 28 december 2009

Kolla så vackert, likören blänker...

..ett glas Apricote Brandy till kaffet, det dricker man inte varje dag. Det var väldigt länge sedan sist. Men nu kommer kvinnan smygandes med en liten flarra och ler i mjugg.
-Skall du ha en liten likör till kaffet, gubben? Jo jag tackar jag, lagomt frusen efter en halkig promenad runt Angereds Centrum så sitter det inte alls fel med ett litet glas likör. Årets sista dagar börjar få allt mer förgylld kant, andelstips som trillar in, DD-dubbel vinster och nu kommer kvinnan skuttandes med likörflaskan i högsta hugg. Hur skall detta sluta?
Tjuvsmakade på en liten skvätt Lagavullin DE i går. Vattnade den lite men fick tipset att använda mig av ett förnämligt mineralvatten (utan bubblor givetvis) och inte kranvattnet. Vi har för övrigt ett av rikets bästa kranvatten här i Göteborg, men jag skall inhandla ett sådant mineralvatten vid tillfälle. Tror ni inte att polarna i fiskeklubben kikat in på bloggen och upptäckt min julklapp. Blixtsnabbt kom ju en försäkran om att de var mycket välvillkigt inställda till att vara med och provsmaka på buteljen...hm. Vi får väl se vad våren har i sitt sköte och om det finns något kvar i flaskan när fiskesäsongen drar igång på nytt...
Den inlagda sillen (utförd av Sissi på den fångade Råå-sillen) intogs av kvinnan och hennes sillmumsande familj under ljudliga smackar och uhmmande. Med andra ord föll den verkligen i smaken och jag sänder en bugning upp mot Sissi i Rannebergen och hennes inläggning av sillen. Själv hatar jag inlagd sill så det är den andra halvan av familjen som sänt omdömmet. Kommer kanske smygande in här innan kvällen tar över.
pappa B
Skicka en kommentar