måndag 28 december 2009

Kolla så vackert, likören blänker...

..ett glas Apricote Brandy till kaffet, det dricker man inte varje dag. Det var väldigt länge sedan sist. Men nu kommer kvinnan smygandes med en liten flarra och ler i mjugg.
-Skall du ha en liten likör till kaffet, gubben? Jo jag tackar jag, lagomt frusen efter en halkig promenad runt Angereds Centrum så sitter det inte alls fel med ett litet glas likör. Årets sista dagar börjar få allt mer förgylld kant, andelstips som trillar in, DD-dubbel vinster och nu kommer kvinnan skuttandes med likörflaskan i högsta hugg. Hur skall detta sluta?
Tjuvsmakade på en liten skvätt Lagavullin DE i går. Vattnade den lite men fick tipset att använda mig av ett förnämligt mineralvatten (utan bubblor givetvis) och inte kranvattnet. Vi har för övrigt ett av rikets bästa kranvatten här i Göteborg, men jag skall inhandla ett sådant mineralvatten vid tillfälle. Tror ni inte att polarna i fiskeklubben kikat in på bloggen och upptäckt min julklapp. Blixtsnabbt kom ju en försäkran om att de var mycket välvillkigt inställda till att vara med och provsmaka på buteljen...hm. Vi får väl se vad våren har i sitt sköte och om det finns något kvar i flaskan när fiskesäsongen drar igång på nytt...
Den inlagda sillen (utförd av Sissi på den fångade Råå-sillen) intogs av kvinnan och hennes sillmumsande familj under ljudliga smackar och uhmmande. Med andra ord föll den verkligen i smaken och jag sänder en bugning upp mot Sissi i Rannebergen och hennes inläggning av sillen. Själv hatar jag inlagd sill så det är den andra halvan av familjen som sänt omdömmet. Kommer kanske smygande in här innan kvällen tar över.
pappa B

3 kommentarer:

Britt sa...

Själv äter jag sillen men ratar nubben. Jag dricker inte alkohol sedan 11 år tillbaka på grund av sjukdom....men smakar en liten munfull av Mannen när det vankas god Islay Whisky. Inte så fin sort som du fick men en vanlig hederlig Laprhoaigh 10 år duger gott.

Ha en fortsatt God Jul fast det redan är vardag.

Hade jag haft mer pengar hade jag nog också investerat i en Wii denna jul...men efter 3 månaders sjukdom är börsen tom.

Synnøve. sa...

Tassar in i nattens mörker och kyla.
Men ser du fått något att värma dig på. Lät inte dumt det där.
Här har vi gottat oss med hemgjord likör, det är inte illa det heller...
Sillen ja, jo den lägger vi in själva. En sill med calvados och vanilj kan jag rekomendera.... Mums alltså.

Sitter ensam och väntar på maken som är på väg hem från jobbet. Han borde vara här snart. Varit ute på vägarna mot Oslo med post.
Bil och släp i snökaos och fjällturister på väg antigen till eller från fjells.
Har 23 minus så nu längtar jag efter att få krypa ner under täcket och sluta ögonen och bara sjunka in i drömlandet.
Ha nu ett gott slut på 2009, en riktigt god start på 2010 om jag inte hinner in till dig innan nyår...
Nu ser jag bilen till maken...
Skönt då kan jag slappna av igen...
Sov gott.
Kramen Synnöve.

pappa B sa...

Mina små busar. Klart att det skall bli ett superår 2010, aningen bättre än det som nu pågår. Ner under täket med dig Synnöve och du lilla Britt vännen. Wii kommer att finnas kvar och det blir bara billigare och billiare och bättre och bättre allt efter det att tiden gån.
Bamsekram till er bägge två