torsdag 3 december 2009

Storslam i premiären och proffsig filminspelning.

Naturligtvis är både jag och hela skidskytte-Sverige superglada efter tjejernas fina premiär, både i spåret och på skjutvallen. Idag är det killarnas tur att stå upp till bevis. Har träningen funkat, är nerverna under kontroll och har flickornas fina framträdande gett grabbarna extra råg i ryggen? En annan herre som också är glad är tränaren och legenden, Torbjörn Nilsson hos Göteborg/Kopparbergs FC. Han och laget får nämligen behålla målsprutan, årets skyttedrottning Linnéa Liljegärd ett år till.
Oproffsigt föredrag inget att ha.
Full av entusiasm åkte jag ner till EL-GE sportfiske på Hisingen för att lyssna och se på ett föredrag av den finske flugfiskaren, som dessutom enligt inbjudan skulle vara en av världens främsta flugfiskefotografer. Toni Karuvaara har vid ett par tillfällen fiskat ute vid Christmas Island och skulle visa bilder och berätta om detta. Några fiskebilder fick godkänt fast de flesta bilderna hade "Skogarnas konung" tagit bättre med sin lilla kamera. Djupt besviken lämnade jag föreställningen och tur i oturen så kände sig den lille storfiskaren inte i form så han valde att stanna hemma. Detta var tur för detta hade inte ökat hans intresse för flugfiskets ädla konst, den saken är klar.
Att intresset inte var så stort varken från åhörarna eller Toni (killen i den grå tröjan) det ser man tydligt på de här bilderna. Julmust, hallonbåtar och punchpraliner räddade kvällen. En manuell bildvisning som på farfars tid med en krånglande PC gjorde föreläsningen sönderhackad och var ett bevis på hur det INTE skall gå till. Proffsig inspelning! En ungt team håller på med inspelningen av långfilmen "Djävla pojkar". Idag togs de näst sista scenerna till filmen ute på Landvetters flygplats. Jag var med och statistade. Filmen kommer förmodligen att gå upp på svenska biografer i slutet av våren 2010. En spännande historia med komisk underton. Nu fryser bilarna och vägarna blir hala. Att ge sig ut i morgonmörkret för att skrapa rutorna är ingen hit. Poliserna lurar i buskarna så sätt på vinterdäcken innan de haffar dig och du får ta bussen hem och din bil bogseras bort.
Slut för nu!
pappa B
Skicka en kommentar