måndag 4 januari 2010

Kallt som bara den, även i Göteborg...

I morse var det -16 grader utanför ytterdörren. Snön ligger kvar och grabbarna i fiskeklubben har börjat ge sig ut på isarna för att lura några abborrar, regnbågar och andra fina fiskar. Om allt går som "Skogarnas Konung" och jag hoppas så hakar vi på två av våra nyfunna vänner på en kall tur med abborre i sikte, på tisdag. ..så här skall en äkta vinterbild se ut. Saxnäs i kyla och vinterskrud. Vezzlan har just lämnat av ett gäng off-pist åkare och är på väg ner till hotellet.
Ett raskt hopp ner till skåneland och huvudgatan i Ystad. Här hade jag räknat med att få en betydande roll som skurk i en av de nya Wallanderfilmerna, men det sket sig på upploppet. Såg nog för mesig ut. Blir nog uttagen som ärkeängeln Gabriel i nästa Jesusproduktion i stället. Idag har det varit en stillsam söndag med barn och blomma. Blomman känner sig lite vissen och även "Skogarnas Konung" är en bit från ordinarie hälsotillstånd. Fast skam den som ger sig, det är bara att rycka upp sig och återgå till de vanliga rutinerna i morgon.
Just nu håller vi på att återinföra de sovtider som tappats bort under juluppehållet. Detta för att samtliga troll skall få den viktiga sömn de behöver. Viss kaos råder då ingen av dem vill, eller kan inse att de faktiskt är trötta och behöver sina 9 timmar om dygnet för att må bra. Men pappa B är stenhård. Vill man inte fatta vikten med detta då stängs både TV och datorer av med ett litet knäpp. Nu skall jag också krypa ner under täcket, gör det ni med så hörs vi under morgondagen.
pappa B
Skicka en kommentar